Başkan Erdoğan: AB’den gelecek parayı artık istemiyoruz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov’u kabulünün ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “4 milyondan fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye’nin durumunu maalesef AB üyesi ülkeler ve tüm dünya anlamış değil. Adil yük ve sorumluluk paylaşımı beklentilerimiz ne yazık ki cevapsız kaldı. AB, 18 Mart Bildirisinin gereklerini tam olarak yerine getirmemiştir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;
– Bugünkü görüşmelerimizin ana gündem maddelerimizi Suriye’de yaşanan gelişmeler oluşturdu. Rejim2in İdlib’e yönelik saldırganlığının durmaya yönelik adımları ele aldık
– AB üyesi ülkelerin önde gelenleri, bizim sınırlara yürüyen mültecilerle ilgili Türkiye’nin burada yanlış yaptığını söyleyecek kadar çifte standart uyguluyorlar. Hani adil yük ve sorumluluk paylaşımı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın