Esed ve Merkel’den komik Türkiye çıkışı!

Tüm uyarılara karşın Türk askerlerine saldırmaya devam eden ve Türkiye’nin sabrını taşıran Esed rejiminden komik bir açıklama geldi. TSK karşısında 3 günde perişan olan Şam yönetimi, Türkiye’nin “saldırganlığına” karşılık vereceklerini duyurdu. Türkiye, tırmanan İdlib krizi sonrası mültecilere kapıları açmıştı. Bu karar sonrası Avrupa paniklemişti. Konu ile alakalı Merkel ve Ursula Von der Leyen’den açıklama geldi.
Şubat 2020’nin başlarında Esed rejimi iki kere topçu atışlarıyla Türk askerine saldırmış ve toplam 13 Mehmetçiğimiz şehit düşmüştü. Türkiye, Rusya üzerinden defalarca Esed’i uyarmıştı. Ancak saldırganlığına devam eden rejim güçleri, İdlib kentinde 34 Türk askerini hava saldırısında şehit etti. Bölgede tansiyon yükselirken, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerin kanını yerde bırakmayarak, rejime karşı Bahar Kalkanı Harekatını başlattı.
REJİM PERİŞAN EDİLMİŞ DURUMDA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda verdiği son bilgilere göre; rejime ait 135 tank, 22 zırhlı araç, 45 top, 44 çok namlulu roketatar, 12 tanksavar, 29 pikaba monteli uçaksavar, 2 İHA, 8 helikopter, 7 mühimmat rampası, 24 zırhlı araç, 9 mühimmat depo binası, 2 savaş uçağı, 2 füze rampası yok edildi. Bunun yanında toplam 2557 rejime ait asker ve milis etkisiz hale getirildi.
KOMİK AÇIKLAMA
Türkiye’nin uyarılarını dinlemeyen ve saldırılarına devam Esed rejimine verilen zaiyat ortadayken, eli kanlı Şam yönetiminden komik bir açıklama geldi. Türkiye’nin “saldırganlığıyla” yüzleşmekten korkmadıklarını belirten rejim, “Türkiye’nin topraklarımızdaki saldırılarına karşı koymakta kararlıyız” açıklamasını yaptı.
BİR AÇIKLAMA DA BERLİN YÖNETİMİNDEN
Esed rejimi bu açıklamayı yaptığı sırada bir Türkiye çıkışı da Almanya’dan geldi.
34 askerin şehit edilmesinin ardından Türkiye, mültecilere kapıları açarak Avrupa’ya geçişleri engellemeyeceğini açıklamıştı. Bu konu hakkında konuşan Başbakan Angela Merkel’in Sözcüsü, “AB, Türkiye’den mülteci anlaşmasına saygı göstermesini bekliyor” ifadelerini kullandı.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von der Leyen ise, Türkiye’nin AB krizine verdiği tepkinin bir çözüm olamayacağını savundu.
MERKEL DE AÇIKLAMA YAPTI
Almanya Başbakanı Merkel, “Ateşkese ihtiyacımız var. Şu anda Türkiye sınırında bulunan yüz binlerce Suriyeli için güvenli bölgeye ihtiyacımız var” açıklamasını yaptı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın