Kalın: Esed’in tek başına gideceği seçimin hiçbir hükmü yok

Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan önemli açıklamalar geldi. Kalın yaptığı açıklamada,” Rusya’ya İdlib için bir karara varma ümidi ile gidiyoruz” dedi.

Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:(Erdoğan’ın ziyareti) Moskova’ya giderken temel çerçevemiz Rusya Federasyonu ile imzaladığımız İdlib mutabakatı çerçevesinde acilen bir ateşkesin sağlanmasıdır.

Mülteci krizi konusunda temaslar devam edecek. Avrupa’ya düzensiz göçü önledik, kapasitemizin sınırı var. Türkiye’ye verilen sözler yerine getirilmeli. AB, fonların yönetimi ile ilgili yol haritası çıkarmalı. Mültecilerin güvenli dönüşü için şartlar sağlanmalı.

“İDLİB İÇİN ORTAK BİR KARARA VARMA ÜMİDİ İLE GİDİYORUZ”

İdlib için ortak bir karara varma ümidi ile gidiyoruz. Suriye’de meşru ve şeffaf bir seçimin gerçekleştirilmesi bir yönetimin iş başına gelmesi ümidimizdir.

“HİÇBİR HÜKMÜ YOK”

(Esed rejiminin nisan ayında seçim yapılacağına ilişkin ilanı) Hiçbir hükmünün olmadığını, bunun geçen sefer yapılan seçimden hiçbir farkının olmayacağını, ne bizim, ne Suriye halkı, ne de uluslararası toplum nezdinde bir meşruiyetinin bulunmayacağını tekrar ifade etmek istiyorum.

‘HAFTER’ AÇIKLAMASI

Hafter’e karşı bir tavır sergilenmezse Libya’daki krizin daha da büyüyeceği açıktır. Biz oraya askeri eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Herkes biliyor ki, Libya’daki sürece ve çatışmalara denge gelmiştir. Yaptığımız görüşmelerde Avrupalı ve ABD’li muhataplarımız Türkiye’nin bu hamlesinin sürece denge getirdiğini açıkça ifade etmektedirler. Özellikle Doğu Akdeniz’deki haklarından vazgeçmediğini, hidrokarbon kaynaklarının araştırılması ve Kıbrıs Türkleri’nin haklarının korunması kararlılığı net bir şekilde ifade edildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın