Yunanistan’ın mülteci katliamına sert tepki: Barbarlık!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Yunanistan’ın mültecilere yönelik insanlık dışı muamelesine tepki gösterdi. Oktay, “Görüntüler Batı’nın gerçek değerini ortaya koymuştur. Bu zihniyeti tanımlayacak tek kavram barbarlıktır” diye konuştu.
Sabah saatlerinde Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde bulunan bir sahile gelen 35 kişilik göçmen grubu, şişme bota binerek Midilli Adası’na gitmek için açıldı.
Yunanistan güvenlik güçlerinin mültecilere yönelik insanlık dışı muamele devam ediyor.
Türkiye’den de Yunanistan’ın acımasız tavrına tepki üstüne tepki geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yunanistan’daki utanç verici görüntülerin Batı’nın gerçek değerini ortaya koyduğunu belirterek, “Kapısına gelmiş mazluma kurşun sıkan, botlarını batıran, savunmasız çocuklara gaz bombası atan zihniyeti tanımlayacak tek kavram barbarlıktır” ifadelerini kullandı.
ERDOĞAN DA TEPKİ GÖSTERDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün AK Parti Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Yunanistan’ın sert müdahalelerine tepki göstermişti. Erdoğan, şunları söylemişti:
Bugün mültecilere kapıları kapatan, vurarak geri döndürmeye çalışan her Avrupa ülkesi, insan haklarını çiğnemektedir.
Yunanistan botları şişleyerek batırıyor ve içlerindeki yavruları anneleriyle beraber ölüme terk ediyor.
Aynı Yunanistan, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi zulmünden kaçarak Suriye’ye sığınıyordu.
Mültecileri, özellikle ülkesine sokmamak için kurşunla öldürmeye kadar her yolu deneyen Yunanlı bir gün bu merhamete kendilerinin de ihtiyacı olabileceğini unutmamalıdır.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Şimşek yerel seçimin ardından ilk yatırımcılar toplantısını ABD’de yaptı

ABD’li yatırımcılara seslenen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’de Haziran 2028’e kadar seçim olmayacağını, …

Bir yanıt yazın