Türkiye’yi tehdit eden, iki ABD’li senatörden şaşırtan destek!

Rusya’dan S-400’lerin alındığı dönemde “Türkiye’ye tehdit” açıklamalarıyla gündeme gelen iki ABD’li senatör, İdlib meselesi konusunda Ankara’ya destek verilmesi çağrısı yaptı.
Türkiye, Rusya destekli Esad rejiminin İdlib’deki saldırılarından şehit haberlerinin gelmesi sonrası harekete geçerek Bahar Kalkanı Operasyonunu başlattı.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen harekatta rejime çok ağır darbeler indirilirken, Washington cephesinden Ankara’ya arka arkaya destek mesajları gelmeye devam ediyor.
ŞAŞIRTAN DESTEK
Rusya’dan S-400’lerin alındığı dönemde Türkiye’ye en sert eleştirileri yapan, tehdit eden ve yaptırım uygulanması için ABD Başkanı Donald Trump’a baskı yapan senatörler Lindsey Graham ve Marco Rubio, İdlib meselesi sebebiyle Ankara’ya destek verilmesi gerektiğini açıkladı.
İKİ İSİM DE SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI
Sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklama yapan Graham, “ABD de dahil, şu anda tüm dünya için insani kriz daha da kötüye gitmeden önce İdlib’i uçuşa yasak bölge ilan etme zamanıdır. Rus Putin ve Suriyeli Esed, savaş suçlusu gibi davranıyor. Suriye’den öğrendiğim bir şey var; bir sorunu görmezden gelmek, o sorunu daha da kötü bir hale getiriyor” derken, Rubio ise, “Suriye’deki durum daha tehlikeli hale geliyor. Rusya, İdlib’deki Türk gözlem noktalarını çevreleyen Esed güçlerini geri çekmeli. NATO, Türkiye’ye hava desteği, istihbarat ve Suriyeli mültecilerle ilgilenen yardım kuruluşlarına maddi destek vermeli” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın