Bahçeli’den ateşkese destek, “Esad’a bakışımız değişmedi” açıklaması

MHP Lideri Bahçeli “Moskova’ya giden Cumhurbaşkanımız ve Türkiye heyeti Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin ve Rus heyetiyle 6 saati bulan görüşmelerde ve müzakerelerde bulunmuştur. Bölgesel istikrarı doğrudan ilgilendiren Moskova Zirvesi sonuçları itibariyle olumludur.” dedi
MHP Lideri Devlet Bahçeli dün Moskova’da gerçekleşen Erdoğan-Putin zirvesiyle ilgili sosyal medya hesabında açıklamalarda bulundu.
“KATİL ESED’E BAKIŞIMIZ DEĞİŞMEDİ”
Bahçeli “Bizim katil Esad’a bakışımız, Rusya’yla ilgili görüşümüz bellidir, belgelidir, değişmemiştir. Durduğumuz yer Türkiye’dir, baktığımız yer Türk milletinin vicdan penceresidir. Bölgesel barışı bozan, masumlara kurşun ve bomba atan kim olursa olsun karşısındayız, tepkiliyiz.” dedi.
“TÜRKİYE’NİN SURİYE POLİTİKASI DOĞRUDUR”
Suriye’de yurtlarından yuvalarından kopanların güvenli ve gönüllü şekilde, insana yaraşır bir şekilde ikamet yerlerine dönüşleri konusunda her ülkenin yapacakları vardır ve acilen de sağlanmalıdır. Türkiye’nin Suriye politikası doğrudur, haktan ve hakikatten yanadır.
“TÜRK MİLLETİ DÖKÜLEN KANLARI AKLINDAN ÇIKARMAZ”
Rusya ve Suriye’nin dürüst ve namuslu hareketi, bilhassa Moskova yönetiminin verdiği sözlere bağlı ve sadık kalması en temel ve inkar edilemez sorumluluktur. Türk milleti yapılanları unutmaz, dökülen kanları aklından çıkarmaz. Şehitlerinin ruhlarını ise asla muazzep etmez.
“HIZIMIZI YAVAŞLATAN HER ENGEL KAHRAMANCA AŞILACAKTIR”
İdlib’de mukadderatımızın davası, bekamızın hakları, ülkemizin güvenlik haysiyeti muazzam bir şuurla korunmuş, her şart altında da korunmaya devam edilecektir. Bu kutlu yolda ayağımızdan çekiştiren, önümüze çıkarılan, hızımızı yavaşlatan her engel kahramanca aşılacaktır.
“CUMHURBAŞKANIMIZI VE EKİBİNİ TEBRİK EDİYORUM”
Sayın Cumhurbaşkanımızı ve ekibini; sabırlı, duygusallıktan uzak, akıl dolu, stratejik bakabilen ve milli hakları müdafaa eden diplomatik mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Bir kez daha aziz şehitlerimizi rahmetle, hürmetle ve minnetle anıyorum.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Filistin’deki acının fotoğrafına Dünya Basın Fotoğrafı ödülü

İsrail’in Gazze’ye saldırıları sırasında yaşanan insanlık dramı, ajansların ve basının olay yerinden çektiği fotoğraflara yansıdı. …

Bir yanıt yazın