Erdoğan, Merkel arasında kritik İdlib ve göçmen görüşmesi!

Başkan Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü. Erdoğan, görüşmede Merkel’e, İdlib konusunda varılan anlaşmayla masum sivillerin korunmasını ve Türk askerinin güvenliğini temin ettiklerini belirtti.
Başkan Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde Moskova’da varılan anlaşma ile göçmenlerin durumu ele alındı.
2 ŞEYİN GÜVENLİĞİ TEMİN EDİLDİ
İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Rusya arasında İdlib konusunda dün varılan anlaşmayla hem masum sivillerin korunmasını sağladıklarını hem de bölgenin huzuru için hayatlarını ortaya koyan Türk askerinin güvenliğini temin ettiklerini belirtti.
YUNANİSTAN UYARISI
Yunanistan sınırında yaşanan insanlık dramına da değinen Erdoğan, Yunanistan’ın AB kurucu anlaşmasını ve Cenevre Sözleşmesi’ni dikkate almayacağını açıklamasının, uluslararası hukukun ve AB kurucu anlaşmasındaki değerlerin açık ihlali olduğuna işaret etti.
“AB İLE GÖÇ KONUSUNDAKİ DÜZENLEMELER YENİDEN DÜZENLENMELİ”
Başkan Erdoğan, Türkiye ile AB arasında göç konusundaki düzenlemelerin işlemediğini ve gözden geçirilmesi gerektiğini de ifade etti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi fahiş fiyatları boykota!

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın