4 ülkeyi geride bıraktık, NATO böylesini görmedi!

Milli Savunma Bakanlığı NATO’nun DYNAMIC MANTA Denizaltı Savunma Harbi Tatbikatı’nda 15 sorti uçuş icra eden deniz karakol uçağımızın, tatbikata katılan 4 müttefik ülke denizaltısını da tespit ederek; ABD, Kanada, Fransa ve Almanya uçakları arasında en yüksek faaliyet seviyesi ve başarı yüzdesine ulaştığını paylaştı.
Türk deniz karakol uçağı NATO tatbikatına damga vurdu!Türk donanmasının havadaki gözü: P235 Tatbikat boyunca planlı tüm sortilerini icra ederek Dynamic Manta 2020’deki görevlerini yüzde 100 başarıyla tamamlayan Deniz Hava Komutanlığına bağlı TCB 655 numaralı deniz karakol uçağı da tatbikat sırasında içinden görüntülendi.Uçuş öncesi hazırlıklar ve denizaltı avı Türk deniz havacıları, uçuş öncesi brifingiyle tatbikatı yöneten komutanlıktan aldığı görevi ve son hava durumlarını birlikte gözden geçirerek, kalkış hazırlıklarını tamamladı.
Katanya kenti yakınlarındaki NATO’ya ait Sigonella Hava Üssü’nde yapılan kalkış sonrası tatbikat sahası olan İyon Denizi’ne gidilen sürede, denizaltı savunma harbine yönelik hazırlıklar kapsamında P235 Deniz Karakol Uçağı’ndan atılan konum tespit etmeye yarayan sonar kabiliyetli dalar platform; sonoboy cihazları yüklendi ve ardından denizaltı keşfi için tatbikat sahasına atıldı. İtalyan ITS Todaro denizaltısı, Fransız FS Provence firkateyni ve İspanyol ESBS Cristobal Colon firkateyni ile ortak icra edilen tatbikatta, Türk Deniz Karakol Uçağı P235, 4 saati aşan görev süresiyle havadan destek verdi ve ardından Sigonella Hava Üssü’ne dönüş yaptı. İki mavinin çelik kanatları Tatbikat kapsamındaki tüm görevlerini başarıyla yerine getiren Türk deniz hava subayları, deniz karakol uçaklarının deniz havacılığın değişmez unsuru olduğunu belirtti.
Radar, sonoboy gibi ekipmanlar sayesinde her türlü görevi icra edebilen subaylar, gerektiğinde arama kurtarma görevlerinde de yer alıyor. Kendilerini, Mavi vatanın yılmaz bekçileri ve İki mavinin çelik kanatları olarak tanımlayan Türk deniz havacıları, her türlü görevi yer ve zaman ayırt etmeksizin icra etmek için hazır bekliyor. Türk Deniz Kuvvetleri envanterinde 6 adet bulunan deniz karakol uçakları, bugün Doğu Akdeniz, Ege başta olmak üzere Türkiye’nin Mavi Vatan olarak tanımladığı kıta sahanlığı ve ulusal çıkarlarının bulunduğu sularda havadan gözlem, elektronik harp ve denizaltı savunma harbindeki yetenekleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin stratejik unsuru olarak görev yapıyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın