ABD’de koronavirüs skandalı! Türkiye’yi kullandılar! Çok sert tepki

ABD’nin seyahat kısıtlaması kararı Türkiye’yi kapsamazken, NYT’nin haberinde İstanbul’dan cami fotoğraflarının kullanılması büyük tepki çekti. CNN ve BBC’nin de koronavirüs haberlerinde İstanbul’u kullandığı görüldü.
ABD, coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle önlemlerini artırdı. Başkan Donald Trump, cuma gecesinden itibaren Avrupa’dan gelen tüm seyahatleri 30 gün boyunca askıya alacaklarını açıkladı. Trump, İngiltere ve Türkiye’nin ise seyahat yasağından muaf tutulduğunu bildirdi.
TÜRKİYE İÇİN KİRLİ ALGI OPERASYONU
Seyahat kısıtlaması getirilen ülkeler arasında Türkiye bulunmazken, ABD merkezli New York Times (NYT) gazetesi, algı operasyonuna soyundu.
İSTANBUL’DAN CAMİ FOTOĞRAFI KULLANDILAR
NYT’nin internet sitesinde, “ABD, Avrupa’dan çoğu seyahati askıya aldı” başlığıyla verilen haberin fotoğrafında, İstanbul’dan bir cami yer aldı.
BAKAN VARANK ÇOK SERT ÇIKTI
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ABD’nin koronavirüse karşı aldığı uçuş yasağını Türkiye fotoğrafını kullanarak servis eden New York Times’a tepki gösterdi. Varank, “Çin’de ortaya çıkıp Avrupa’dan dünyaya yayılan bir virüs. Virüsten korunmak için Avrupa’dan uçuşu yasaklayan bir ABD. Bu haberi, uçuş yasağı listesinde dahi olmayan Türkiye fotoğraflarıyla veren Batı medyası. Koranavirüs gibi bu zihniyetin de karantinaya alınması gerekiyor” dedi.
NYT’nin yanı sıra BBC ve CNN International’da da konu ile alakalı olmasa bile, koronavirüs haberlerinde İstanbul’daki camiler kullanıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın