Fransa ve İtalya’dan koronavirüs için korkutan çıkış

Çin’de ortaya çıkan ve Türkiye dahil 120’dan fazla ülkeye yayılan coronavirüs (Covid-19) durdurulamıyor. Her geçen saat ölü ve vaka sayısı artmaya devam ediyor. 4 ülke daha OHAL ilan ederken, Bahreyn ilk ölüm vakasını bildirdi. Avrupa ver İran’da durum daha da kötüye giderken, ABD’de ölü, İsrail de ise vaka sayısı arttı. İşte koronavirüste bugün yaşanan gelişmeler.
Çin’in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle can kaybı 6 bin 600’ü geçti.
Dünya genelinde 6 bin 680 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı da 173 bin 717’ye çıktı. Hastalığa yakalanan ve iyileşenlerin sayısı ise 77 bin 811..
Koronavirüste gün içinde yaşanacak tüm gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz;
– Özbekistan’da 5 kişide daha Kovid-19 tespit edilmesiyle vaka sayısı 6’ya ulaştı.
– İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle riskli haftalara girdiklerini ve krizde henüz zirve noktasını görmediklerini söyledi. Corriere della Sera gazetesine demeç veren ve ihtiyaç dışında hiçbir şekilde evden çıkılmaması gerektiğini belirten Conte, “Riskli temaslardan kaçınarak evde kalmaya devam etmeliyiz. Bu şekilde virüse karşı daha etkili mücadele edeceğiz. Bilim insanları virüsün henüz yayılma konusunda zirve yapmadığını söylüyor. Bu haftalar, en riskli haftalar ve maksimum dikkat gerektiriyor. Bu, son yılların en önemli mücadelesi. Bu mücadeleyi kazanmak için 60 milyon İtalyanın katkısına ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. Conte, geçen haftadan bu yana uygulanan karantinanın nasıl gittiğini gelecek dönemde göreceklerine işaret ederek “Bilim teknik kurulunun yönlendirmeleri doğrultusunda aldığımız kararların sonuç verip vermediğini teyit için birkaç hafta daha beklememiz gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu. Şu an için yeni kısıtlamalara gerek olmadığını bildiren Conte, mevcut kurallara uyulmasının büyük önem taşıdığını, belediyelerin park ve bahçeleri kapatmasının doğru bir karar olduğunu kaydetti.
– Fransa Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Jerome Salomon, koronavirüs salgınının endişe verici boyutlara ulaştığını ve çok hızlı bir biçimde kötüleştiğini söyledi. Ülkede salgının çok hızlı bir biçimde kötüleştiğini söyleyen Salomon, “Vaka sayısı her üç günde bir ikiye katlanıyor” dedi. Vatandaşlarımızdan hastaların ve yoğun bakımda olanların sayısının yüzlerce olduğunu fark etmelerini istiyorum diyen Salomon, acil durumlar haricinde evde kalın uyarısında bulundu.
YASAK KOYDULAR
– Hindistan, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden gelen yolcuları ülkeye almamaya karar verdi. Türkiye ve İngiltere’nin de aralarında bulunduğu yasağın, 18 Mart tarihinden itibaren geçerli olacağı açıklandı.
– Yunanistan, yurt dışından ülkeye gelenlerin 14 gün süre ile karantinaya alınmalarına karar verdi.
– Gürcistan, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle yabancıların ülkeye girişini yasaklama kararı aldı.
İRAN’DA VE İSPANYA’DA ÖLÜ SAYISI FIRLADI
– İran’da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 129 kişi artarak 853’e yükseldi. İspanya’da ise koronavirüs salgınına bağlı ölümlerin 297’ye toplam vaka sayısının 8 bin 744’e yükseldiği açıklandı.
– Arjantin yönetimi korona virüsüyle mücadele kapsamında ülkenin sınırlarını korona virüsünden etkilenen ülkelerin vatandaşlarına 30 gün süreyle kapatma kararı aldı.
– Cezayir, 19 Mart’tan itibaren Avrupa’ya gidiş ve dönüşleri askıya aldı.
– Almanya’nın Bavyera eyaletinde bar, gece kulüpleri, yüzme havuzları, okullar ve kreşler kapatıldı. Restoran ve dükkanlar ise sınırlı bir şekilde açık tutulacak. Huzurevlerine de ziyaret yasağı getirildi.
TÜRKİYE’DE VAKA SAYISI 18 OLDU
– Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’de vaka sayısının 18’e yükseldiğini açıkladı.
4 ÜLKE DAHA OHAL İLAN ETTİ
– Ermenistan, Çekya, Lübnan ve Peru’da, yeni tip koronavirüs nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi.
– Tayland 33 yeni vaka daha duyurdu. Toplam sayıs 147 oldu.
– İspanya İçişleri Bakanı, sınırların kapatılmasını değerlendirdiklerini açıklarken, Almanya ise Avusturya, Danimarka, Fransa, Lüksemburg ve İsviçre ile sınır denetimlerini başlattığını belirtti.
İLK ÖLÜM HABERİ GELEN ÜLKELER
– Bahreyn, salgın sebebiyle ülkede ilk ölümün gerçekleştiğini duyurdu. Ölen kişinin 65 yaşında bir kadın olduğu kaydedildi.
– Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de koronavirüs teşhisi konularak Del-Pesti Merkez Hastanesi’ne kaldırılan 75 yaşındaki bir adam hayatını kaybetti. Söz konusu can kaybının ardından, Macaristan’ta koronavirüs kaynaklı ilk ölüm gerçekleşmiş oldu. Macaristan’da 32 kişiye koronavirüs teşhisi konuldu.
– Kuveyt 11 yeni vaka daha bildirdi. Böylelikle ülkedeki vaka sayısı 123’e yükseldi.
– Japonya’da korona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 31’e çıktığı açıklandı. Ülkedeki vaka sayısı da bin 530’a yükseldi.
– İran’da Uzmanlar Meclisi Üyesi Ayetullah Haşim Bathai Gulpeyagani, 78 yaşında yakalandığı Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.
– Pakistan’da vaka sayısı 94’e çıktı.
AVRUPA ÜLKELERİNDE SON DURUM
– Fransa’da hayatını kaybedenlerin sayısı 120’ye, vaka sayısı ise 5 bin 400’e çıktı.
– İspanya’da koronavirüsü salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 288’e, vaka sayısı ise 7 bin 753’e yükseldi.
– Almanya’da koronavirüsün yayılma hızı artmaya başladı. 9 Mart’ta 1040 olarak açıklanan vaka sayısı, bugün 5 bin 54 kişiyi buldu. Virüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 13’e çıktı.
– İngiltere’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası sayısı 1372’e yükselirken ölü sayısının ise 35 olduğu bildirildi.
– İsviçre Federal Halk Sağlığı Ofisi’nin (BAG) açıkladığı rakamlara göre, düne göre 841 artan toplam Kovid-19 vaka sayısı, 2 bin 200’e yükseldi, ölü sayısı da 14’e çıktı. Ülkede alınan tedbirler kapsamında, tüm kantonlardaki okullarda eğitime ara verildi. İtalya sınırındaki Ticino kantonu ile Basel kantonunda ise “acil durum” ilan edildi.
ABD’DE ÖLÜ SAYISI ARTTI
– ABD’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı vaka sayısının 3 bin 500’e yaklaştığı ve ölü sayısının ise 65’e yükseldiği bildirildi.
İSRAİL’DE VAKA SAYISI 193’E YÜKSELDİ
– İsrail Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 tespit edilen kişi sayısının 255’e yükseldiğini duyurdu. İsrail yönetimi, koronavirüs nedeniyle marketler, eczaneler ve bankalar dışındaki tüm ticari mekanların kapatılması kararı aldı.
– Çin ana karasında salgın nedeniyle ölü sayısının 3 bin 213 olduğu açıklandı.
– Azerbaycan’da 2 kişide daha korona virüsü tespit edilmesinin ardından ülke genelindeki vaka sayısı 18’e yükseldi.
– Güney Kıbrıs Rum Kesiminde koronavirüsü vaka sayısı 33’e yükseldi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın