Benzin ile motorine 3. büyük indirim geliyor!

Benzinde 1 lira 11 kuruş, motorinde ise 56 kuruş olarak gerçekleşen büyük indirimlerin bir yenisi daha geliyor. Petrol fiyatlarının 30 doların da altına gerilemesi ile benzinde 25 kuruşluk yeni bir indirim daha gündemde. Rakamların değişebileceğini kaydeden uzmanlar indirimin bu gece yarısı pompa fiyatlarına yansımasını da bekliyor. Son gelecek düşüşle benzin fiyatları 5 lira seviyesine daha da yakınlaşmış olacak.
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerin anlaşmaya varamamasından kaynaklı petrol fiyatlarında yaşanan yüzde 30’luk düşüş ile peş peşe iki büyük indirim alan akaryakıt fiyatlarına bir hafta içerisinde 3. indirim geliyor.
Koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılması ve petrol piyasasındaki arz fazlası nedeniyle petrol fiyatları dün bir kez daha çakıldı. Brent türü ham petrolün varili 29,55 dolar seviyesine kadar geriledi.
2 YIL SONRA BİR İLK
Petrol fiyatlarının geçtiğimiz hafta başı 31 dolara kadar inmesinin ardından gerçekleşen iki büyük indirimle benzinde 1 lira 11 kuruş, motorinde ise 56 kuruş indirim meydana geldi. Söz konusu indirimlerle benzin fiyatları iki yıl sonra ilk kez 6 liranın altına inerek 5,53 seviyelerine geriledi ve bu fiyatıyla motorinden de daha ucuz hale geldi. Söz konusu indirimlerle benzin fiyatları iki yıl sonra ilk kez 6 liranın altına inerek 5,53 seviyelerine geriledi ve bu fiyatıyla motorinden de daha ucuz hale geldi.
MOTORİNDE TEK İNDİRİM
Benzinin aksine petrol fiyatlarındaki gerilemeden tek büyük indirimle nasibini alan motorin fiyatlarında ise düşüş 56 kuruş ile sınırlı oldu. Motorinin İstanbul’da litresi indirim sonrası 5,67 liradan satılıyor. İki büyük indirimin ardından 60 litrelik depoda benzinde 67 lira, motorinde ise 34 liralık kar elde edildi.
3. BÜYÜK İNDİRİM GELİYOR
Söz konusu indirimlerin ardından petrol fiyatlarının dün bir kez daha çakılmasıyla 3. bir indirim beklentisi daha ortaya çıktı. Sektör uzmanlarının aktardığı bilgilere göre; son gelişmelerinin ardından benzinde 25 kuruşluk yeni bir indirim bekleniyor. İndirimin bu gece yarısı pompa fiyatlarına da yansıması bekleniyor.
FİYATLAR DAHA DA DÜŞÜRECEK
Suudi Arabistan ve Rusya’nın kısıntının aksine günlük üretimde toplamda 1,5 milyon varil ek üretim kararı almasını yorumlayan uzmanlar ek üretimlerle küresel petrol piyasasında günlük 3,3 milyon varil arz fazlasının ortaya çıkabileceğini bunun da fiyatları aşağı yönlü etkileyeceğine dikkat çekmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Sarıyer’deki caniyi yakalama anı kamerada

Sarıyer’de aracına bindiği taksiciyi 5 yerinden bıçakladıktan sonra yol kenarına atarak öldüren yabancı uyruklu zanlının …

Bir yanıt yazın