Emeklide 3 maaş avans beklentisi!

Emeklilik başvurusu yapanlara sunulan avans imkanının, mevcut emeklilere de sağlanması gündemde. Onay çıkarsa, emekliler 3 maaş tutarında avans çekebilecek. Taleplerinin biran önce karara bağlanmasını bekleyen emekliler, “Tefeciye, fırsatçıya boğulmadan geçici de olsa rahat bir hayat sürdürebiliriz. Devlet büyüklerimizden bağlı bulunduğumuz sosyal kurumlardan mücadele ve müjdeli haber bekliyoruz” diyor.

Ülkemizde emekli maaşlarının bağlanmasını bekleyenlere sunulan avans imkanının benzerinin emekliler için de hayata geçirilmesi bekleniyor. Maaşı 90 gün içinde bağlanamayanların yazılı başvuru yaparak yararlandığı avansın tutarı 3 net asgari ücret, yani bu yıl için 6 bin 972 lira olurken; bu fırsatın mevcut emeklilere de 3 maaş tutarında uygulanması bekleniyor.
Hayat pahalılığı karşısında başkaca gelirlerinin olmaması sebebiyle zor günler geçirdiklerini belirten emekliler taleplerinin bir an önce karara bağlanması beklerken şu görüşlere yer verdiler: “Kredi çekmek bizi zorluyor.
Faizsiz avans imkanı sağlanır ve 12, 24 ya da 36 ay gibi bir vadede maaşımızdan kesilirse, ihtiyaçlarımızı daha kolay sağlarız. Tefeciye, fırsatçıya boğulmadan geçici de olsa rahat bir hayat sürdürebiliriz. Devlet büyüklerimizden bağlı bulunduğumuz sosyal kurumlardan mücadele ve müjdeli haber bekliyoruz” 
EN AZ 3.776 TL
En düşük emekli maaşının bin 258 lira 69 kuruş olduğu dikkate alındığında, en az avans 3 bin 776 lira olacak. Bu para daha sonra emeklinin maaşından 12, 24 ya da 36 taksitle kesilecek.
Örneğin; 36 ay taksit olursa, 3 bin 776 liralık avans emeklinin maaşından 3 yıl boyunca aylık 104,89 lira kesinti yapılarak geri ödenecek. Böylece emekli rahat bir şekilde ödemeyi yapacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’dan düzmece İsrail görseli, “Yapay Sürü İHA”yla saldırıyı çizdiler

Resmedilen bir İsrail şehrinin, İHA’lar tarafından saldırıya uğratılma anları resmedildi. Orta Doğu, İsrail’in Şam saldırısının …

Bir yanıt yazın