Trump’tan çok konuşulacak Çin hamlesi!

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü Çin virüsü olarak tanımladı
Trump, paylaşımında “ABD, Çin virüsünden etkilenen bilhassa havayolu ve diğerleri gibi endüstrileri güçlü bir şekilde destekleyecek. Her zamankinden daha güçlü olacağız!” ifadelerini kullandı.
Trump, sosyal medyada kullanmış olduğu “Çin Virüsü” tabirinden dolayı sert tepkiler alırken, pek çok kullanıcı kendisini ırkçılıkla suçladı. Corona virüsü ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Çin’in ardından en çok etkilenen ülke İtalya oldu. İtalya’da olağanüstü durum ilan edilirken sokağa çıkmak yasaklandı. İtalya’da şu ana kadar bin 809 kişi hayatını kaybetti. Çin’de ise ölü sayısı 3 bini geçti. ABD Başkanı Trump ise son dakika bir paylaşımda bulundu.
TRUMP’A TEPKİ YAĞDI
Koronavirüs ile mücadele kapsamında ülkeler peş peşe tedbirler uygularken ABD Başkanı Trump’tan tepki çeken bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaşımda bulunan Trump, “ABD, Çin virüsünden etkilenen bilhassa havayolu ve diğerleri gibi endüstrileri güçlü bir şekilde destekleyecek. Her zamankinden daha güçlü olacağız!” ifadelerini kullandı. Trump’a çin virüsü tabirinden dolayı tepki geldi.
ABD’DE 69 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
ABD’de yeni tip korona virüs kaynaklı vaka sayısının 2 bin 700’ü geçtiği ve ölü sayısının ise 69’a yükseldiği bildirildi.
Ülkedeki koronavirüs salgınına ilişkin verileri takip eden Johns Hopkins Üniversitesi’nin açıkladığı güncel rakamlara göre ABD genelindeki koronavirüs vaka ve ölü sayısı artmaya devam ediyor. Şu ana kadar corona virüsünden ölenlerin sayısı 69’a yükseldiği bildirildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye 23 Nisan’ın 104. yılını coşkuyla kutluyor!

Kurtuluş Savaşı’nın fitili ateşleyen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasını sağlayan Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal …

Bir Cevap Yazın