Bakan Koca: Koronavirüste bugün 9 can kaybı, 289 yeni vaka var

Sağılık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüste yeni vaka ve can kaybı sayılarını açıkladı. Koca, ”Yeni hayatlar kaybediyoruz. Vaka sayıları artıyor. Fakat mümkün olduğunca çok sayıda test yaptığımız unutulmamalı. Tedavi altına alınmış her hastayla, salgının önünü kesmiş oluyoruz. Bugün 9 yeni vefaat, 289 yeni tanı var. Evimizde kalalım. Risk almayalım. Hayat eve sığar.” ifadelerini kullandı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye’de son 24 saatte yaşanan koronavirüs vakasını ve can kaybını açıkladı.
Koca, ‘‘Bugüne kadar toplam 20.345 test yapıldı, 1.236 tanı kondu, hepsi yaşlı 30 hastamızı kaybettik. Hastalık ülkemizde yokken, “yok” dedik. Şimdi gün gün durumu açıklıyoruz. Şeffaflığımızla sizi tedbire de davet ediyoruz. Tedbirli olalım. Bu ülke, bu tehdide yenik düşmeyecek.” dedi.
ÖLÜ SAYISI 30, VAKA SAYISI 1236’YA YÜKSELDİ
Türkiye’de koronavirüsten ölenlerin sayısı 30’a yükselirken vaka sayısı da 1236’ya ulaştı. Türkiye’de toplam 20.345 test yapılırken bunların 1236’sı pozitif çıktı.


KORONAVİRÜS (KOVİD-19) BELİRTİLERİ NELERDİR?
Belirtisiz olgular olabileceği bildirilmekle birlikte, bunların oranı bilinmemektedir. En çok karşılaşılan belirtiler ateş, öksürük ve nefes darlığıdır. Şiddetli olgularda zatürre, ağır solunum yetmezliği, böbrek yetmezliği ve ölüm gelişebilmektedir.
KORONAVİRÜSTEN NASIL KORUNURUZ?
-Ellerinizi günde birkaç kez en az 20 saniye yıkayın.
-Sabun ve su veya en az% 60 alkol içeren bir el dezenfektanı kullanın
-Yemekten önce ve sonra
-Banyoyu kullandıktan sonra
-Burnunuzu sildikten, öksürdükten veya hapşırdıktan sonra
-Gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmayın.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın