Vatandaş, sokağa çıkma yasağı ilan edilmesini istiyor

Koronavirüs salgınının Türkiye’de de ciddi boyutlara varmaması adına devlet ve millet ‘Evde kal’ sloganıyla salgını önlemek için adımlar atıyor. Yapılan tüm uyarılara rağmen insanların sağlığına ve yapılan uyarılara ihanet edercesine sorumsuzluk içerisinde bulunanlar sokaklarda ve caddelerde gezmeye devam ediyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar ise sokağa çıkma yasağı getirilmesini istiyor.
Koronavirüs vakalarının artmasıyla birlikte bilinçli vatandaşlar işin daha da kötüye gitmemesi adına evinde vakit geçirirken bu duruma aldırış etmeden kendi sağlığı ve toplum sağlığını hiçe sayanlar ise azımsanmayacak derecede fazla. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere yetkili makamlar ve sağlık bilimcilerinin ‘Sokağa çıkmayın’ uyarılarını havada bırakan bir kesim büyük tehlike saçmaya devam ediyor.
POLİS EKİPLERİNİN UYARILARINA ALDIRIŞ ETMEDİLER
65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirilirken emniyet güçleri sorumsuz şekilde sahillere akan vatandaşları bizzat uyarılarda bulunmasına rağmen kimse dikkate almadı. İtalya gibi facia bir örnek önümüzde dururken sosyal medyada yayılan bu görüntüler büyük bir tepki topladı.
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLSİN
Bulaşma hızı çok yüksek olan covid-19 Türkiye’de şuana kadar 21 kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken yüzlerce kişiye de enfekte oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsü yenmenin en önemli yolunun alınan tedbirler olduğunu her defasında ifade etmesine karşın bu uyarıyı dinlememekte ısrarcı olan bir güruh bulunuyor.
Koronavirüse karşı alınan önlemleri destekleyen ve sokağa çıkanlara büyük tepki gösteren vatandaşlar ise sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlar ile sokağa çıkma yasağının getirilmesini umuyor.
SOKAĞA ÇIKANLARA TEPKİ
Yapılan onca uyarılara rağmen insanların sağlığını hiçe sayanlara sosyal medya üzerinden tepkiler çığ gibi yükseliyor.
Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener paylaştığı bir videoda polis ekiplerinin uyarılarını dinlemeyenler için “Polis, İstanbul Boğaz’ da halkım sağlığı için anons uyarıyor, balık tutanı, yürüyüş yapanı bakıp geçiyor. Utanma duygusu kalmayınca ne desen boş” açıklamasında bulundu.
GEZİN DAHA ÇOK GEZİN (!)
Gazeteci Balçiçek İlter, İstanbul trafiğinin yoğun olduğu sahil kesimlerinin görüntüsünü paylaşarak sokakta gezenlere tepki gösterdi.
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLECEK Mİ?
Kanal 7’de Mehmet Acet’in moderatörlüğünü yaptığı Başkent Kulusi programına konuk olan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan koronavirüse ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ceyhan, sokağa çıkma yasağı ile ilgili, “Virüsün yayılımını önlemenin tek yolu herkesin eve kapanmasıdır. 65 yaş üstüne getirilen sınırlama ölümlerin önüne geçmek için atılan bir adım. Ülkeler için sokağa çıkma yasağı kararı vermek kolay değildir. Bakın hepsi başta öneride bulundu hepsi sonra mecburen getirmek zorunda kaldı. Böyle giderse bizde aynı kararı vermek zorunda kalabiliriz.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın