Çin’in İtalya’ya gönderdiği koronavirüs yardımına Almanya el koydu!

Çin’in İtalya’ya gönderdiği maske ve solunum cihazlarına Almanya’nın el koyduğu ortaya çıktı. Benzer bir uygulamayı geçtiğimiz günlerde de Çekya yapmıştı.
Yeni tip koronavirüste (Kovid-19) ölüm sayısında Çin’i geride bırakan İtalya’da kabus bitmiyor. Ülkede koronavirüsten ölenlerin sayısı 651 kişi artarak 5 bin 476’ya yükselirken, vaka sayısı 59 bin 138’e çıktı.
Zor durumdaki İtalya’ya maske desteği ise Çin’den geldi.
ALMANYA 830 BİN MASKEYE EL KOYMUŞ
Huffington Post’un İtalyanca edisyonunda yer alan habere göre; Çin’den Hollanda’nın Rotterdam kentine gelen maskeler, buradan İtalya’ya yollanmak üzere Almanya’ya gönderiliyor. Tam o sırada Almanya, sağlık ürünleri ihracatını yasaklıyor. Kendi ürünleri olmasa bile bu maskeleri yasak kapsamına alıp el koyuyor.
Meselenin ortaya çıkmasının ardından İtalyan medyası, Berlin yönetiminin Avrupa Birliği’ndeki konum ve gücünü kullanarak bunu yaptığını yazıyor.
Yaşanan krizin ardından maskeler, ilerleyen günlerde İtalya’ya gönderiliyor.
ÇEKYA DA EL KOYDU
Geçtiğimiz günlerde de Çin’in İtalya’ya yolladığı binlerce yüz maskesi ve solunum cihazlarına Çek polisi “bilerek” el koydu. Olayın ortaya çıkması sonrası açıklama yapan Çekya İçişleri Bakanı Jan Hamacek, Twitter’dan izahatte bulunarak durumun sonradan fark edildiğini yazdı: “Lovosice’deki gümrük memurları yüz binlerce malzemeye el koydu. Maalesef daha sonradan yapılan soruşturmada bu malzemelerin küçük bir kısmının Çin’in İtalya’ya yardımı olduğu öğrenildi. İtalya’nın bu olaydan etkilenmemesini sağlamak için her iki ülkeyle temasa geçtik.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın