“81 il”de coronavirüsün defi için tekbir sesleri yükseldi!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının bir an önce sona ermesi ve hastaların şifa bulması için Nevşehir, Kırıkkale, Yozgat, Niğde ve Kırşehir’deki camilerin hoparlöründen yatsı ezanının ardından dua edildi.
Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelindeki 90 bin caminin hoparlöründen yatsı ezanının okunmasının ardından koronavirüs salgınının son bulması için dualar yükseldi. Nevşehir’deki vatandaşlar, yatsı ezanı öncesinde balkon ve pencerelere çıkarak tekbir getirdi.Vatandaşlardan Adem Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Nevşehir’de hem yatsı öncesi duaya amin demek hem de yatsı ezanını tekbirlerle karşılamak istedik. İnşallah koronavirüs nedeniyle sağlık sorunu yaşayanlar en kısa zamanda şifaya kavuşur.” dedi.
Ali Akarsu da bilim insanları ve sağlık personelinin fedakarca çalıştığı süreçte kendilerinin de tekbir ve dualar eşliğinde bu sürece manevi destek sağlamak istediklerini belirtti. Kentte sosyal medya üzerinden yapılan duyuru ile organize olan vatandaşlar, 2020 yılına vurgu yapılması amacıyla her akşam saat 20.20’de evlerinin balkon ve pencerelerinde tekbir getirecek.
Adana’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı camilerden dua sesleri yükseldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım üzerine Adana Sabancı Merkez Camisi’nde e yatsı ezanı sonrası dua edildi.Ankara’daki Ahmet Hamdi Akseki Camii ve diğer camilerin hoparlöründen yatsı ezanının ardından dua edildi. İzmir, Manisa, Aydın’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında camilerde yatsı ezanı sonrasında salgının son bulması için dua edildi. Ezanın ardından camilerin ses sisteminden dışarıya aktarılan duada, virüsün son bulması temennisinde bulundu.
İmamların yaptığı duada, “Kıymetli Müslümanlar, tedbirlere uyalım, evimizde kalalım ve dua edelim. Yüce Allah devletimizi ve milletimizi her türlü felaketten korusun. Ülkemizi ve dünyamızı, bu salgından en kısa zamanda kurtarsın. Sağlık çalışanlarımızın ve hastalarımızın yardımcısı olsun.” ifadesine yer verildi.Manisa’da da özellikle tarihi camilerde edilen dua, minare ve avlulardaki hoparlörlerden dışarı verildi. Cami yakınlarından geçen az sayıdaki Manisalılar da ellerini açarak, duaya eşlik etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından salgınının bir an önce son bulması ve hastaların şifaya kavuşmaları niyazıyla tüm camilerden dua edilmesi kararı çerçevesinde yatsı namazının ardından İstanbul Fatih Camii’nden dua okundu.
Trakya’da, Edirne’deki Selimiye başta olmak üzere camilerde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının sona ermesi için dua edildi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının bir an önce son bulması için Malatya’nın Darende ilçesindeki, tarihi Somuncu Baba Camii ve Külliyesi’ndeki hoparlörlerden yatsı ezanı sonrası dua edildi.Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının bir an önce sona ermesi ve hastaların şifa bulması için Kütahya’daki camilerin hoparlöründen yatsı ezanının ardından dua edildi. Pencere ve balkonlara çıkan vatandaşlar yapılan duaya eşlik etti. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının bir an önce sona ermesi ve hastaların şifa bulması için Bilecik’teki camilerin hoparlöründen yatsı ezanının ardından dua edildi. Pencere ve balkonlara çıkan vatandaşlar yapılan duaya eşlik etti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın