Bakan Soylu sokağa çıkma yasağı sorusuna noktayı koydu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüs önlemleri kapsamında alınan önlemler ve yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Soylu, Sokağa çıkma yasağı ile ilgili, “Vatandaş kendi olağanüstü halini ilan ederse daha üst bir tedbir almaya şimdilik gerek olmayabilir” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’de alınan önlemler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Vatandaşların en çok merak ettiği ‘Sokağa çıkma yasağı gelecek mi’ sorusuna da yanıt verdi.
Bakan Soylu’nun açıklamalarından satır başları:Vatandaşımız tedbirlere uyuyor. Ama salgının yaygınlaşması ve ortaya koyacağı süreci hep beraber izliyoruz.
Sokağa çıkma yasağından önce bir iki tane daha almamız gereken tedbir var. Bu konuya da çalışıyoruz, atacağımız adımlar var.
Vatandaş kendi olağanüstü halini ilan ederse daha üst bir tedbir almaya şimdilik gerek olmayabilir. Süreç farklı noktaya giderse, elbette farklı tedbirler almamız gerekebilir. Bunu safha safha yapmak durumundayız.
Yasaktan önce önerebileceğimiz başka tedbirler var.
İLK KEZ BÖYLE BİR KRİZLE KARŞI KARŞIYAYIZ
Küresel olarak ilk kez böyle bir kriz ile karşı karşıyayız. Dünyayı iyi takip ediyoruz. Aynı zamanda da neler yapabileceğimizi planlıyoruz.
(65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı) Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde koordineli şekilde süreçleri yürütüyoruz. Karar Cumhurbaşkanımızın talimatıyla gerçekleşti.
TERÖR ÖRGÜTÜYLE BAĞLANTILI HESAPLAR
Meseleyi tahrik ve istismar etmek isteyenler oldu. 1748 hesap tespit ettik. Bu hesapların yüzde 65’i terör örgütleriyle bağlantılı. Bunlar FETÖ, PKK, DHKPC gibi hesaplar. Sosyal medyada terör örgütüne ait hesaplar üzerinden meseleyi tahrik ve istismar eden 410 kişi yakalandı.
239 BİN ÇAĞRI ALDIK
Bir Vefa destek grubu oluşturduk. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için tüm kurumlarımız seferber oldu. 65 yaş üstünde kimsesiz, hasta bunların hepsine ulaşılıyor. Şu ana kadar yaşlılardan toplam 239 bin çağrı aldık
Vefa Sosyal Destek Grubu”na bu sabah 09.00 itibaren toplam 239.984 talep geldi bunun 209.034’üne ulaşıldı. Geri kalanı ise bilgi amaçlı aranmıştı hepsine cevap verildi.
(Koronavirüs tedbirleri) 211 bin 367 iş yeri kapatıldı. Bin 542 iş yerine kurallara uymadığı için idari işlem yapıldı. 207’sine adli işlem yapıldı.
15 bin 135 vatandaşımız karantina altında

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın