Başkan Erdoğan’dan 7 maddelik yeni tedbir paketi açıklaması!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan koronavirüs tedbirlerine ilişkin “Rehavete ve paniğe kapılmayacağız. Sağlam bir mücadele yürütüyoruz. devlet olarak her türlü tedbiri alacağız” dedi.
Başkan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;Dünyanın tamamını etkisi altına alan COVİD-19 hastalığı giderek yaklaşıyor ve daha çok can alıyor. Ölü sayısının 27 bine yaklaştığı bu büyük felaket herkesle birlikte bizi de etkilemiştir. Ülkemizde de bugün itibarıyla 5698 toplam vaka ve maalesef 92 can kaybı vardır. Yoğun bakımda tedavi gören hasta sayısı 42’si iyileşmiştir.
REHAVETE KAPILMAYACAĞIZ
Rehavete kapılmayacağız, karşımızdaki tehdit çok ciddidir. Paniğe asla kapılmayacağız, çünkü bu tehdide karşı gerçekten sağlam bir mücadele yürütüyoruz. Her bir vatandaşımızın bu hastalığın yol açabileceği vahim sonuçların farkında olduğuna inanıyorum. Devlet olarak tedbirlerimizi alacağız diğer yandan vatandaşlarımız her biri tedbiri alacaktır.
ÇOK FEDAKARLIK YAPMAMIZ LAZIM
İnsanlığın karşı karşıya kaldığı bu krizin üstesinden gelebilmek için daha çok fedakarlık yapmamız gereken bir döneme girdik.
2 MİLYON AİLEYE DESTEK
Ülkemizde 2 milyon dar gelirli haneye biner lira nakit desteği veriyoruz. Sanayicilerimizi ve ihracatçılarımızı rahatlatacak tedbirleri hayata geçirdik. Her bir fert devletin tüm imkanlarıyla yanında olduğunu biliyor. Bu ülkede kimsenin aç kalmasına, açıkta kalmasına mağduriyetine, istiskaline izin vermeyiz.
EMEKLİ İKRAMİYELERİ
Meclisimiz de gereken mevzuat değişikliği yaptı. İşsizlik Fonu’nu güçlendirdik, kredi fonunu güçlendirerek esnaf ve sanatkârımızı destekliyoruz. En düşük emekli maaşını 1500 liraya çıkartarak bu kesime nefes aldırdık. Emeklilerimize bayram ikramiyesini Nisan başına çektik.
İlaç ve gıda konusunda bir sıkıntımız yok.
YAŞLILARA YAPILAN SAYGISIZLIKLAR
Yaşlılarımızı hastalıktan korumak için aldığımız tedbirleri, onlara saygısızlığın bahanesine dönüştürenlere müsaade etmeyeceğiz.
YENİ TEDBİR PAKETİ
(Yeni tedbir paketi 30 büyükşehirde uygulanacak)
1- Şehirler arası seyahatler bundan böyle valilik iznine bağlanmıştır. Sınırlamaya bireysel araçlar da dahildir.
2 – Kamuda olduğu gibi özel sektörde de esnek çalışma sistemine geçilecek.
3 – Toplu taşıma araçlarında seyrek oturma düzeni oluşturulacak.
4 – Piknik ve tören yerleri hafta sonu kapalı olacak.
5 – Askerlerimiz 14 gün karantina kuralına uygun şekilde celp ve terhis uygulamasına tabi tutulacak
6 – Yurt dışı uçuşlar tamamen sona erdi.
7 – Tüm illerimizde pandemi kurulları oluşturulacak alınan tedbirlerin takibi yapılacak
TARİHLERİ BAKANLIK DUYURACAK
Yasak ve sınırlamaların başlama tarihi ilgili bakanlıklar tarafından duyurulacak

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın