Koronavirüs Çin ile İran’ın arasını açtı!

Koronavirüs dünya ülkelerini felç etmeye devam ediyor. Virüsün en çok etkilediği ülkelerden biri olan İran’dan askeri müttefiği Çin’e ağır suçlama geldi. İran Sağlık Bakanı Sözcüsü, Çin’in koronavirüs konusunda rakamları gizlediğini iddia etti.
İran Sağlık Bakanlığı sözcüsü Kiyanuş Cihanpur, koronavirüs (Covid-19) vakaları konusunda Çin’in verdiği sayıları ‘acı bir şaka’ olarak nitelendirerek, Pekin yönetimini üstü kapalı olarak yanlış bilanço vererek dünyayı yanıltmakla suçladı.
Video konferans şeklinde düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kiyanuş Cihanpur, koronavirüs vakaları konusunda Çin’in verdiği sayıları değerlendirdi.
ÇİN’İN VERDİĞİ SAYILAR ‘ACI BİR ŞAKA’ GİBİ
İranlı Sözcü, “Çin’in verdiği sayılar, acı bir şaka gibi. Dünyanın birçok noktasında Çin’den gelen sayılar esas alınarak hastalığın basit bir grip olduğu düşünüldü. Çin bu konuda tüm dünyayla ‘acı bir şaka’ yapmış gibi görünüyor. Çin’de iki ay içinde bu salgın kontrol altına alındığı söyleniyorsa bu konuda daha fazla düşünmeliyiz” dedi.
RUSYA: İLK VAKA ÇİN’DEN GELMEDİ
Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, ilk koronavirüs (Covid-19) dalgasının ülkeye Çin’den gelmediğini açıkladı. Golikova, “73 ülkeden Rusya’ya taşındı. Bu konuda ilk sırada İtalya, İspanya, Fransa, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri yer alıyor” dedi.
Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, ülkeye ilk koronavirüs dalgasının Çin’den değil, 73 farklı ülkeden geldiğini ifade ederek, “Yeni tip koronavirüs vakasının kaydedildiği toplam ülke sayısı 170’ten fazla. Virüs, 73 ülkeden Rusya’ya taşındı. Bu konuda ilk sırada İtalya, İspanya, Fransa, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri yer alıyor” dedi. Golikova açıklamasında, vakaların 808’inin yurt dışından geldiğini; gelenlerin 2 bin 854’üyle temas ederek hastalığı bulaştırdığını ve 487 kişinin de nasıl hastalandığının araştırıldığını belirtti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın