HDP ile bazı CHP’lilerin desteğine rağmen terör suçu kapsam dışı

CHP ve HDP’nin tüm girişimlerine rağmen, infaz düzenlemesinin dışında kalan suçlar değişmedi.
93 bin mahkumu etkileyecek olan yasa teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Ceza infazında yarı oranında indirime gidildi.
Geç saatlerde gelen son dakika haberi, mahkum yakınlarını heyecanlandırdı. Yasanın Meclis’e geldiği günden beri, terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı eylem yapıyordu.  HDP’lilerin talebi, terör suçlarının kapsam dışı bırakılmamasıydı. HDP’ye destek, bazı CHP’li vekillerden gelmişti.  Bunlardan biri de Sezgin Tanrıkulu’ydu.
CHP’li vekil, Meclis’te yaptığı konuşmada, “Bu yasanın kapsamını siyasal suçlar bakımından da kapsam dışı olanlar bakımından da genişletmek zorundayız. İnfazda adaleti sağlamalıyız. Ne işi var siyasetçilerin cezaevinde?” Ne işi var çocuğunu okula gönderenlerin ya da bankaya para yatıranların cezaevlerinde? Bunlar terörist mi? Ellerine silah mı almışlar? Terörü mü övmüşler?” ifadelerini kullanmıştı.
KAPSAM DIŞI KALAN SUÇLAR
Tüm bu baskılara rağmen; terör, cinayet, cinsel suçlar, kadına şiddet, uyuşturucu imali ve ticareti düzenlemenin dışında kaldı.
HDP KABUL EDEMEDİ
Meclis’te görüşmeler devam ederken, HDP’nin Twitter hesabından şu ifadeler paylaşıldı: “Ayrımcı infaz yasasına hayır diyor, vicdanın sesini dinleme çağrısı yapıyoruz. Ölüm yasasını değil yaşam yasasını hayata geçirmek için mücadelemiz sürüyor.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın