Adana Şehir Hastanesi’ne koronavirüs laboratuvarı kuruldu!

Adana Şehir Hastanesi’nde salgınla mücadele için kurulan koronavirüs laboratuvarı, hizmete girdi.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, kentte hızlı sonuç almak için ikinci laboratuvarın hizmete girdiğini kaydetti.
Adana’da koronavirüs hastalığının laboratuvar numuneleri üzerinde şimdiye kadar sadece Halk Sağlığı Laboratuvarlarında çalışıldığını ifade eden Demirtaş, bugünden itibaren Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde koronavirüs hastalığının laboratuvar numuneleri üzerinde çalışılmaya başlandığını belirtti.
DAHA HIZLI SONUÇ ALINACAK
Aynı anda iki laboratuvarla hizmet verilmesiyle tahlillerin daha hızlı sonuçlanacağını vurgulayan Demirtaş, “Buradaki amacımız, test sonucu verme süresinin daha kısa olması, pozitif vakaların ilimizdeki pandemi hastanelerine bir an önce yönlendirilmesi ve hastanın temaslılarının filyasyonunun daha hızlı sağlanması ve bulaş hızının düşmesidir. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Koronavirüs Laboratuvarı’nın hizmete girmiş olması, son derece önemli bir çalışmadır.” ifadesini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Gabar petrolünün ekonomiye katkısı günlük 40 bin varil!

Gabar’ın Türkiye’de Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfi olduğunun altını çizen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı …

Bir yanıt yazın