Dünya’da bizden başka 1 Mayıs’ta direten başka ülke yok!

İşçi coronavirüsten kurtulma, devrimci geçinenler ise Taksim’e çıkma derdinde. Polisin engeline rağmen DİSK’in parçalanan çelengi CHP ile HDP’li vekillerin elleriyle Taksim’e taşındı.
Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 1, 2 ve 3 Mayıs günlerinde 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta, sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Ancak alınan yasak kararının günler öncesinden duyurulmasına rağmen Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyelerinden ve DİSK Yönetim Kurulu’ndan oluşan bir grup, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Beşiktaş’taki DİSK Genel Merkezi binasında toplandı. Polis, Taksim’e yasağa rağmen korsan bir şekilde çıkmak isteyen DİSK üyelerini gözaltına alırken 1 Mayıs çelengi de bu sırada hasar görmüştü.
CHP-HDP EL ELE TAKSİME
Daha sonra CHP’li Ali Şeker ve Serra Kadıgil, HDP’li Ahmet Şık, Oya Ersoy Musa Piroğlu ve Züleyha Gülüm ile TİP’li Erkan Baş aralarında olduğu bir grup milletvekili , DİSK’in parçalanan çelengini yasağa rağmen  Taksim Meydanı’na götürdü.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın