Yargıtay, polise seni sürdürürüm denilmesini tehdit saymadı

Yargıtay, polis memuruna yönelik “seni süründüreceğim” ifadesinin tehdit olmadığına karar verdi.
Bursa’da polislere direnen genç, ‘Benim yüksek yerlerde tanıdığım var, seni sürdüreceğim’ tehdidini savurdu.  Görevli polis memuru gencin bu sözünü mahkemeye taşıdı.Asliye Ceza Mahkemesi, polis memuruna hakaret etmekle suçlanan sanığı hem ‘hakaretten’ hem de ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçundan mahkumiyetine hükmetti. Kararı sanık avukatı temyiz etti.
YARGITAY KARARI BOZDU
Yargıtay 18. Ceza Dairesi, sanığa ‘hakaret’ suçundan verilen cezayı yerinde bulurken, sanığa ‘görevi yaptırmamak için direnme’ suçundan verdiği mahkumiyet kararını ise yasalara aykırı buldu.
Yargıtay kararında şöyle denildi: “Sanığın polis merkezine getirildikten sonra mağdura karşı ‘benim yüksek yerlerde tanıdığım var, seni sürdüreceğim’ demek suretiyle tehdit yoluyla direndiği gerekçesiyle mahkumiyet kararı verilmiştir. Mağdurun beyanı ve olay tutanağı incelendiğinde, sanığın görevli polis memurunu görevinden sürdüreceğine yönelik olarak bu sözleri söylemiş olduğu, sanığın polis memurunun görev yerini değiştirme konusunda herhangi bir yetki ve gücü bulunmayıp, anılan sözlerinin tartışmanın bütünü ve söylendiği bağlam içinde değerlendirildiğinde tehdit niteliğinde olmadığı ve görevi yaptırmamak için direnme suçunu oluşturmadığının gözetilmemesi yasaya aykırıdır. Kararın bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Avustralya hayran kaldı: F-35’in yapamadığını yapıyor

Avustralya Askeri Havacılık Tarihi, yerli ve milli olarak üretilen 5. nesil savaş uçağı KAAN ile …

Bir yanıt yazın