Bu yoğunluk koronavirüse davettir! Lütfen uyarıları dikkate alınız!

Koronavirüs salgınının başladığı günlerde bomboş görüntülenen Eminönü Meydanı eski günlerine dönmeye başlarken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da böyle görüntü vermek için daha erken olduğunu söyledi.
Birçok alışveriş merkezi ve geniş meydanlar gibi Eminönü ve çevresi de koranavirüs salgınının ilk günlerinde adeta bomboş kalmıştı.  Bugün bölgede daha önce kapalı olan birçok dükkan açılırken, trafik de oldukça arttı. Eminönü Meydanı’nda gün boyu trafik sıkışıklığı yaşandı.
ARABALI VAPURLAR DA DOLDU
Salgının ilk günlerinde 4-5 araçla sefer yapan arabalı vapurlar da bugün tıka basa dolu olarak seferlerine devam etti.
Arabalı vapur kuyruğundaki araç sırası ise hiç eksik olmadı.
“SOSYAL MESAFEYİ KORURSAK SIKINTI YAŞAMAYIZ”
Eminönü’nde esnaflık yapan Sinan Korkmaz, “Nispeten bir yoğunluk var. Sosyal mesafeyi koruyoruz. Diğer günlere göre yoğunluk bugün daha fazla. Artık ilaç bulunana kadar virüsle yaşayacağız. Bu arada sosyal mesafemizi de koruyacağız. Vatandaşlarda bir rahatlama oldu sanırım. Ancak sosyal mesafeyi koruduktan sonra hiçbir sıkıntı olacağını sanmıyorum.” dedi.
SAĞLIK BAKANI DA TEPKİ GÖSTERDİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden, Eminönü’ndeki kalabalığa ilişkin paylaşımda bulundu.
Paylaşımında trafik yoğunluğuna ilişkin fotoğrafa da yer veren Koca, “Eminönü, salgın öncesi günlerin hareketliliğine dönmüş görüntüsü verdi. Trafik sıkışıklığına kadar! Salgınla mücadelede her şey daha iyiye giderken, aceleci olmayalım. Otomobil güvenli olabilir. Ama kapıyı açıp, dışarı çıkana kadar.” uyarısında bulundu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fransa’nın beslediği kargalar, şimdi gözlerini oyuyor

Terör örgütü PKK destekçisi bir kişinin Fransa’dan Türkiye’ye sınır dışı edilmesini protesto eden örgüt üyeleri, …

Bir yanıt yazın