Başkan Erdoğan: İttifakımızı daha da geliştireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşlarımızın hayatı normalleştirme adımlarını, 10 Mart öncesine dönüş gibi algılamaması gerekiyor.” dedi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasında bağış tutarı 2 milyar lirayı buldu.” dedi.
“Yaşlılarımıza sahip çıkıyoruz. Kamuya ait huzurevlerinde hayatlarını sürdüren 27 binin üzerindeki yaşlımıza her türlü ihtimamı gösteriyoruz.” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kurallara riayet ederek gösterdikleri sabır ve fedakarlık için vatandaşlarımızın her birine şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.
“Hayatı normalleştirme adımları 10 Mart öncesine dönüş gibi algılanmamalı”
“Vatandaşlarımızın hayatı normalleştirme adımlarını, 10 Mart öncesine dönüş gibi algılamaması gerekiyor.” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Hayatımızı uzunca bir süre salgın tehdidine karşı bizi koruyacak tedbirlere göre devam ettirmek durumundayız.” şeklinde konuştu.
Erdoğan, “Bugüne kadar salgın tehdidi sebebiyle 412 yerleşim yerini karantinaya almak zorunda kaldık. Bunlardan 300’ündeki karantina uygulaması sona ererken, 112’sinde devam ediyor.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan “Yeni vaka sayımız, ölüm sayımız, yoğun bakımda olan ve solunum cihazına bağlı hasta sayımız giderek azalıyor.” ifadelerini kullandı.
“Tamamen eski günlere geri dönmüyoruz”
“Tamamen eski günlere geri dönmüyor, sadece salgın şartlarında hayatımızı biraz daha kolaylaştırmaya çalışıyoruz.” diyen Erdoğan, “Hayatımızı uzunca bir süre salgın tehdidine karşı bizi koruyacak tedbirlere göre devam ettirmek mecburiyetindeyiz.” ifadelerini kullandı.
“Sosyal koruma kalkanını daha da güçlendireceğiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mücbir sebebe dayalı olarak 6 ay süreyle ertelediğimiz SSK ve Bağ-Kur primi ödemelerinin tutarı 40 milyar lirayı buldu.” dedi.
“Salgın sonrası siyasi ve ekonomik bakımdan yeniden şekillenecek küresel sistemde ülkemizi daha avantajlı bir konuma getirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullanan Erdoğan, sosyal koruma kalkanını daha da güçlendireceklerini söyledi.
Erdoğan, “Türkiye’nin salgın krizini yönetmedeki başarısı başta bilim adamları olmak üzere herkesin ilgisini çekmiş durumdadır.” açıklamasında bulundu.
“19 Mayıs dahil 4 gün sokağa çıkma sınırlandırılması uygulanacak”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “16-17-18 ve 19 Mayıs tarihlerinde yine sokağa çıkma sınırlandırılması uygulanacaktır.” bilgisini verdi.
Erdoğan, “Yaşlılar, 17 Mayıs Pazar günü 11.00-15.00, 20 yaş altı da 20 Mayıs Çarşamba ve 22 Mayıs Cuma günlerinde sokağa çıkmayı sürdürecektir.” dedi.
“9 ilde daha giriş çıkış sınırlandırılması kaldırıldı”
Erdoğan, Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ’a giriş çıkış sınırlandırılmasının kaldırıldığını söyledi.
Emekli maaşları
Mayıs ayı işsizlik ödemelerini öne çektiklerini kaydeden Erdoğan, “Emeklilerimizin bu ay ki maaş ödemelerini 15 Mayıs’tan itibaren hesaplarına yatırmaya başlayarak bayrama kadar bitireceğiz.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, noterlerde normal çalışma düzenine geçilmesini de sağladıklarını söyledi.
“2020 yıl yaş çay alım fiyatı 3 lira 27 kuruş”
Hasatla beraber yaş çay alımlarının başlayacağını belirten Erdoğan, 2020 yıl yaş çay alım fiyatının 3 lira 27 kuruş olarak belirlendiğini söyledi.
Erdoğan, “İçişleri Bakanlığımız başka illerde oturup da çay hasadı amacıyla bahçelerine gidecek müstahsiller için e-devlet sisteminde özel bir izin talep bölümü açacaktır.” bilgisini verdi.
“Ilısu Barajı’nın 6 türbininden ilki 19 Mayıs’ta hizmete alınacak”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin en büyük enerji ve sulama projelerinden biri olan Ilısu Barajı’nın 6 türbininden ilkini 19 Mayıs’ta hizmete alacağımızın müjdesini kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum.” dedi.
“Cumhur İttifakı’nı daha da güçlendirmeye kararlıyız”
Cumhur İttifakı’nı daha da güçlendirmeye kararlı olduklarını ifade eden Erdoğan, “2023 seçimlerinde milli iradenin arkasından dolanmaya çalışanlar bir kez daha milletimizden hak ettikleri cevabı alacaklardır.” şeklinde konuştu.
“Türkiye’nin tüm saldırılara rağmen hedeflerinden şaşmasından rahatsız olan çevrelerin hiçbir oyunu, bu kutlu yürüyüşü bozmaya yetmeyecek.” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Ekonomimize ve ekonomi yönetimimize kurulan tuzakların özellikle gerisindeki sinsi amaçların gayet iyi farkındayız.

“MHP’Lİ KARDEŞLERİME VE SAYIN BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de güçlü liderlik güçlü devlet gerektirir. 15 Temmuz darbe girişimini milletimizle birlikte akamete uğrattıktan sonra Cumhur ittifakı ile yönetimimizi daha güçlü hale getirdik. MHP’li kardeşlerime, sayın Bahçeli ile Cumhur ittifakına destek veren tüm kesimlere şükranlarımı sunuyorum. Türkiye’nin maruz kaldığı tüm olaylara rağmen hiçbir oyun bu kutlu yürüyüşü bozmaya yetmeyecektir. Akdeniz ve Ege’deki tüm çıkarlarımızı korumaya devam edeceğiz. Yurt dışındaki finansal kuruluşları kullanarak ekonomimizi çökerteceklerini, ayaklarımıza pranga vuracaklarını düşünenleri hüsrana uğratmaya devam edeceğiz. Demokrasi ve hukuk içerisinde milletimizden istedikleri desteği bulamayanların darbeden dış müdahaleye kadar her türlü faşist desteğe sarılmaları beyhudedir. Meydanı FETÖ’den PKK’ya, Ermeni ve Rum lobilerinden Körfez kaynaklı husumet odaklarına kadar, şer güçlerin hiçbirine bırakmayacağız.” dedi.
“Tüm sağlıkçılarımıza şükranlarımızı sunuyorum”
Erdoğan, “12 Mayıs Hemşireler Günü vesilesiyle salgın sürecinde canla başla çalışan tüm sağlıkçılarımıza şükranlarımızı sunuyorum.” açıklamasında bulundu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın