Bakan Koca: Koronavirüs salgını kontrolümüz altında

Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınının Türkiye’deki seyri ile ilgili olarak açıklama yaptı. Koca, salgının kontrol altına alındığını aktardı.
Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınının Türkiye’deki seyri ile ilgili olarak açıklama yaptı.
“Tedbirlere uyarak geçirdiğimiz 8 haftadan sonra, riskli bir gün bile tabloyu değiştirebilir.” diyen Koca, koronavirüs salgınının küresel olduğunu hatırlattı.
Yeni vaka sayısında azalma görüldüğüne dikkat çeken Bakan Koca, Türkiye’nin uyguladığı stratejinin büyük rol oynadığını vurguladı.
“İLK 4 HAFTADA OLAYIN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİK”
Bakan Koca, “İyileşen hasta sayımız, toplam hasta sayımızın yüzde 70’ine ulaştı. 141 bin 475 hastamızdan 98 bin 889’u sağlığına kavuştu. Günlük test kapasitemiz 50 bine ulaştığı halde, hastalığın gerilemiş olması sebebiyle bu düzeyde test ihtiyacı doğmuyor.” dedi.
Sözü maske ve sosyal mesafeye getiren Koca, “Sosyal mesafe kullanımıyla virüsün önü kesildi. İlk 4 haftada olayın seyrini değiştirdik. Virüsten korunmamızı sağlayacak kuralları askıya alarak kuyruğa girmek risktir. Pazar yerlerini doldurmak, risktir. Çok sağlıklı görünen bir kişi bile size hastalık bulaştırabilir.” diye konuştu.
“SALGIN KONTROL ALTINDA”
“Şu anki şartlarda salgın kontrol altında.” diyen Bakan Koca, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Virüs tam bilemediğimiz bir dönem boyunca aramızda varlığını sürdürecektir. Bir hafta öncekinden çok daha iyi durumdayız. Salgın hastalıklar fırsat tutkunudur. Örnek olduğumuz dünyaya, ders olabiliriz. Güç bizdeyken buna izin vermeyelim. Türkiye olarak dünyadan önce mücadelemizin ikinci bölümündeyiz. Salgını yeneceğiz, virüsle savaşırken, ondan yeni şeyler öğreneceğiz.
Yeni hayatımızda kuyruklar, AVM, stadyum, pazar yeri kalabalıkları, üç kişinin oturduğu koltuklar, tam kapasite çalışan asansörler olmamalıdır. Kontrollü Sosyal Hayatın size kesin olarak önerdiği şey, ‘Bir şey olmaz’ cümlesinin üstünü çizmenizdir. Kontrollü Sosyal Hayatın başarıyla uygulanması, sosyal alanın, salgın şartlarına göre yeniden düzenlenmesiyle mümkün olacaktır.
Hayat Eve Sığar uygulamasının kullanıcı sayısı bugün itibariyle 10 milyonu bulmuştur. Kontrollü Sosyal Hayat döneminde yerel yönetimlerden özel sektöre tüm taraflara sorumluluk düşmektedir. Bu döneme tam olarak girebilmiş değiliz. Geride bıraktığımız 8 hafta, eğer bugünlerde dikkatsiz davranırsak, gelecek için fazla anlam ifade etmeyebilir. Sosyal hayatımızı kontrol altına alırsak güzel, güneşli günler göreceğiz.”
BAYRAM SONRASI YURT DIŞI SEYAHATLERİ
Sağlık Bakanı, yurt dışı seyahatlerine yönelik “Bayramdan sonra kontrollü olmak kaydıyla yurt dışından gelişleri olabildiğince test yaparak, bu dönemi daha sağlıklı götürme eğilimindeyiz. Tedbirlere uyma noktasında gayret içinde olursak yeni bir salgının, ikinci dalganın olma durumunu önlemiş oluruz.” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın