İt ürür kervan yürür! AB’den Türkiye’ye sondajı durdurun çağrısı!

AB üyesi ülkeler, Türkiye’nin Kıbrıs açıklarında doğalgaz arama çalışmalarını bir kez daha kınadı
Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki varlığı, başta Avrupa Birliği olmak üzere birçok ülkede rahatsızlığa neden oldu. Birçok kez Avrupa Birliği’nin küstah tehditleri, yerini, yaptırım kararlarına bıraktı.
Yunanistan ve Rum yönetimi tarafından memnuniyetle karşılanan bu yaptırım kararları, Türkiye tarafından hiçbirinde ciddiye alınmadı. Türkiye son olarak geçen ay Kıbrıs açıklarında hidrokarbon çıkarma planları kapsamında sondaj gemisi Yavuz’u Doğu Akdeniz’e göndermişti.
GÜNDEM YİNE DOĞU AKDENİZ VE TÜRKİYE
AB dışişleri bakanları koronavirüs pandemisi nedeniyle telekonferans yöntemiyle gerçekleştirdikleri toplantının ardında yaptıkları açıklamada, “Türkiye’nin bu eylemlerini (Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmaları) sonlandırması için AB’nin yaptığı sayısız çağrıya halen cevap vermemiş olmasından üzüntü duyuyoruz” dedi.
YİNE AYNI ÇAĞRI
Türkiye’ye bir defa daha Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarına son verme çağrısı yapılan açıklamada, Ankara’dan ‘uluslararası hukuk çerçevesinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin egemenliğine saygı göstermesi’ istenildi.
Açıklamada ayrıca AB’nin, Türkiye’nin Kıbrıs açıklarına yeni bir sondaj gemisi gönderme kararı nedeniyle konuya ilişkin pozisyonunu bir defa daha hatırlatma gereksinimi duyduğu belirtildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İsmailağa Cemaati, “Cübbeli’ye tarikat dışısın” diyerek dışladılar

İsmailağa Cemaati’nin, Cübbeli Ahmet Hoca’yı cemaatten ihraç ettiklerini açıklamalarının ardından Cübbeli Ahmet cephesinden yapılan açıklamada, …

Bir yanıt yazın