Adnan Polat 24, milyon lira dolandırıldığını doğruladı!

Arnavutluk’ta petrol şirketi almaya çalışırken 24 milyon lira dolandırılan Adnan Polat, hukuk mücadelesini başlattı.
Polat Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, Arnavutluk’ta dolandırıldı.
Air Albania Hava Yolu şirketi ortağı ve Arnavutluk Süper Ligi takımlarından Flamurtari’nin yöneticisi Sinan İdrizi, Polat’a Arnavutluk’ta bulunan bir petrol şirketinin çok kârlı bir iş yaptığını ve şirketi almak isterse kendisine yardımcı olabileceğini söyledi. Bu vaatle Adnan Polat 24 milyon liralık kaporayı Sinan İdrizi’ye verdi.
ANLAŞMA VAR SATIŞ YOK
Yapılan bu anlaşmanın üzerinden aylar geçti ancak satış bir türlü gerçekleşmedi.  Bunun üzerine Adnan Polat sözleşmenin iptalini istedi. Arnavut iş adamı ise bu teklifi kabul etmedi.  Bunun üzerine Adnan Polat soluğu savcılıkta aldı.  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Adnan Polat, Air Albania Hava Yolu şirketi ortağı Sinan İdrizi’nin petrol şirketi alma vaadiyle kendisinden para istediğini, sözleşmenin gereğinin yerine getirilmediğini belirterek şikâyetçi oldu.
Yaşananlara ilişkin Adnan Polat cephesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bugün basına yansıyan haberlere istinaden, kamuoyunu bilgilendirmek üzere, bir açıklama yapma zorunluluğu hasıl olmuştur. Bilindiği üzere bir iş insanı vasfıyla, sermayedarı olduğum şirketler ve şahsım olarak; gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında birçok sektörde yatırımlar yapmaktayım. Bu kapsam içerisinde Doğu Avrupa ülkelerinde de faaliyetlerim olduğu kamuoyu tarafından bilinmektedir.
Haberlere konu olan olay, yukarıda bahsedildiği üzere; şahsım tarafından ülkeme faydalı olacağını düşündüğüm bir yatırımın hayata geçirilmesi sırasında gerçekleşmiştir. Sinan İdrizi isimli şahıs ile habere konu GFI Albania S.H.P.K. şirketinin satın alınması için görüşmeler yapılmış akabinde Arnavutluk Başbakanı Edi RAMA’nın da oluruyla adımlar atılmış ve neticede bahsi geçen hadise gerçekleşmiştir. Gerek etik, gerek iş ahlakı gerekse sözleşmesel tüm yükümlülükler tarafımca yerine getirilmiş olmasına karşın Sinan İdrizi isimli şahıs bu yükümlülüklerin hiçbirini yerine getirmemiştir. Bugüne kadar, dost kardeş müttefik Arnavutluk-Türkiye ilişkilerinin zarar görmemesi adına konunun çözülmesini sabırla bekledik. Ancak tüm iş hayatım boyunca ilk kez karşılaştığım bu durum karşısında Yüce Türk Adaletine konuyu intikal ettirmeye karar verdim. Bunu da tüm şeffaflığı ve samimiyetimle kamuoyu ile paylaşmak isterim”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Avustralya hayran kaldı: F-35’in yapamadığını yapıyor

Avustralya Askeri Havacılık Tarihi, yerli ve milli olarak üretilen 5. nesil savaş uçağı KAAN ile …

Bir yanıt yazın