Libya’da bozguna uğrayan şer eksenin yeni hedefi Tunus!

Dünya barışının en tehlikelisi İngilizler, İslam Aleminin de en büyük baş ağrıları Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Suudi Arabistan ve Mısır oldukları net olarak ortaya çıktı.

Libya’da kaybeden “şer ekseni” anında rotasını Tunus’a çevirdi. Şer eksenleri  Libya’yı doğudan ve batıdan kuşatma altına almak için son günlerde Tunus’taki uzantılarıyla birlikte harekete geçtikleri bildiriliyor. Şer eksenin hedeflerinde ise Tunus Parlamentosu Başkanı Raşid el-Gannuşi ile en-Nahda Hareketi var.  Söz konusu eksenin el-Gannuşi’ye saldırmasının sebebi Libya’daki adamı Hafter’in aldığı yenilgiler gösteriliyor.
Şer ekseni Tunus’un başına Abdülfettah es-Sisi benzeri birini getirebilirlerse Libya’yı Mısır’la doğudan ve Tunus’la batıdan kuşatma altına almış olacaklar. Daha sonra da Trablus üzerinde baskı kurmaya çalışacakları iddia ediliyor.

Buazizi’yle Arap Baharı devrimlerinin kıvılcımını ateşleyen Tunus, gerçek anlamda demokrasiye geçmeyi ve devrimin kazanımlarını korumayı büyük ölçüde başardığı öne sürüldüyse de Raşid el-Gannuşi liderliğindeki en-Nahda Hareketi’nin akıllı adımları da bu yumuşak geçişte rol oynadığı iddia ediliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın