2001 krizinde ekonomiyi kim batırdı? MHP mi Öztırak mı?

Dünya Türkiye’nin tarih değiştirdiğini kavramış ama bizimkiler hala MHP ile Türkiye ne yaptığını kavramadıkları için “MHP bu ülkeye hangi hayırlı işleri yapmış” diye soru sorma cüreti bulabiliyorlar.

Aynı güruh yıllardan beri bu ülkenin dibini oymak için baş vurmadıkları entrikalar, oynamadık senaryolu oyunlar bırakmadılar. Bu ülkenin mihenk taşı aynı zamanda sigortası olan MHP, Türkiye’yi moskoflaştırmak isteyen Marksit-Leninist sözde devrimci proletaryalara karşı savaşında çok can veren bir siyasi harekettir. Ülkeye hiçbir zararı olmamış aksine sayılmayacak kadar faydaları olmuştur.

Siyasi öngörüye sahip olan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Kemal Derviş’in enkazına konan Ali Babacan, bize göre bakanlığı döneminde Kemal Derviş’in politikalarına sadık kalmış ve ekonomiye kattığı hiçbir değer olmamıştır. Şimdi Devlet bey, geçmişte yapılanlarla yeni yeni kurulan siyasi partileri yan yana getirdiğinde elbette ki kuşkuları artacaktır. Çünkü Babacan’ın bakanlığı döneminde de Ak Partiyi ve FETÖ dümenine takılan birçok siyasiyi vaktinde Pensilvanya’ya karşı uyarmıştı.

Aynı hassasiyeti gösteren Devlet bey, yeni bir tehlike daha görmüş olmalı ki, “Yoksa bu kadar tesadüf etmez. “İYİ” olacak, “Gelecek” olacak, “DEVA” olacak. Ama Meclis’te özellikle Cumhur İttifakı’nın ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 2023 yılındaki yapısına karşı güçlü bir muhalefet unsuru oluşturmak maksadıyla düşünülmüş bir şeydir. FETÖ projesidir, Pensilvanya kaynaklıdır.” diyebilme ihtiyacı his etmiştir.

Devlet beyin bu sözlerinden alınganlık gösteren Babacan, Bahçeli’ye üçlü koalisyon dönemini hatırlatarak, “Laf üretiyorlar, iş üretsinler. Üçlü koalisyon dönemlerinde ne yapmışlar. Ona baksınlar, hatırlasınlar. O günler dejavu olarak akıllarına geliyordur. Bütün sistem yerle bir olurken, 20 banka iflas ederken, Türkiye fakirleşirken iktidar ortağıydılar. Türkiye’yi sıkıntılı durumdan çıkarmak için ne yapıyorlar, onları anlatsınlar” diyerek MHP’yi ve Bahçeli’yi 20 yıl öncesi bir olayla vurmak istiyorlar.

Oysa Babacan’ın unuttuğu veya anlamadığı bir olay var. 2001 krizinin de bir FETÖ projesi olduğudur. Merhum Ecevit’i hastane odalarına kapatan, sedyeye mahkum eden Hüsamettin Özkan’a ve Mesut Yılmaz’a yol açan, Aydın Doğan’ı vazgeçilmez kılan, bu arada devlet kadrolarını hızlıca ele geçirmeye çalışan, keza Almanya’da Ecevit ve Bahçeli’siz hükümet kurma senaryosunu geliştiren FETÖ’nun kendisi değil miydi? Devlet bey, FETÖ ihanetini ta o zamandan beri görmüş bu tehlikeli yapının hep karşısında durmuştur. Tek gayesi Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Türk Milletini güçlü ve mutlu kılmak olan Devlet bey haklı olarak gördüğü her tehlikeyi milleti ve kamuoyu ile paylaşmak zarureti his etmiş olmalıdır.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, adı Devlet, kendisi de devlet gibi adamdır. Bunda bizim şüphemiz yok ama anlaşılan Babacan Ekonomi Bakanı olmuş, fakat ekonomiyi kimin batırdığını ya görmezden gelmiş ya da hedef şaşırtma girişiminde bulunmak istiyor. Öyleyse biz kendisine bir hatırlatmada bulunalım.

Hani size kiralık milletvekili verecek olan CHP’de Faik Öztrak diye bir şahıs var.  Ha o şahıs zamanında IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli’nin çantasını taşırdı. Başka bir işe yaradığını da duyan, gören olmadı. O günlerde IMF Türkiye’ye çökmüş, ne var ne yok yutuyor, patron Cottarelli ne derse o kanundu. Adamı mutlu etme görevi de bu Faik Öztrak’a verilmişti. Yani patron Cottarelli, şırraaak diye emrediyor, bizim Faik tırraaak diye emri yerine getiriyordu. Bu ikili güzelim ülkeyi önce batırdılar. Sonra battık diye ağladılar.  Onunla da yetinmeyip hani sizin politikalarına sımsıkı sarıldığınız Kemal Derviş’i yurtdışından getirip memleketi kurtarsın diye olağanüstü yetkilerle donattılar.

O ne yaptı peki? O da gitti memleketi yeniden IMF’ye teslim etti. IMF Türkiye’yi hizaya getirme görevini Carlo Cottarelli diye birine verdi. Görevi Türkiye Masası Şefliğiydi ama müstemleke valisi gibiydi. İçtiğimiz çaya kaç şeker atacağımızdan çorabımızın rengine kadar her şeye karışıyordu. Yani haklıydı da çünkü parayı veren düdüğü öttürüyordu. Cottarelli, İtalyanca ya da İngilizce düdüğü üflüyor yanında gezen düdükten anladığımız dilde ses çıkıyordu.

Şimdi anladınız mı 20 yıl önceki krizin sebebini. Yok anlamadınız zannımca. Öyleyse biraz daha açalım. Sayın Babacan, siz ve Davutoğlu çıkmış tek adam şikayetinde bulunuyorsunuz ya! Tıpkı Reis’in bakanıyken onun kılıcını çaldığınız gibi. Tıpkı Öztırak gibi! Reis ne derse ikiletmiyordunuz ya! Yaklaşık 15 yıl bakanlık yaptınız bu ülkeye ne verdiniz? Hangi atılımları yaptınız? Ağlamadan sağa sola sataşmadan lütfen açıklayınız. Yoksa siz de mi IMF’ye gitmek istediniz de Reis yok dediği için mi yollarınızı ayırdınız. Kusura bakmayın. Türkiye artık eski Türkiye değil, halk da seçmen de artık balık hafızalı değil.

Şunu iyi anlayınız! Yollara, köprülere, savunma sistemine, hastanelere, İHA’lara SİHA’lara, denizaltılara, bilim ve teknolojiye kısacası millet ve devlet menfaatine olan her yararlı işlere karşı çıkan bir zihniyetten ülkeye fayda yoktur. Size önerim, gittiğiniz yol yol olmadığı gibi, güttüğünüz politikalar da politika değildir. Sizin bu ülkeye lider olma şansınız yok gibidir! Ülkenin huzurunu, istikrarını bozan, çağın Türk çağı olması yarışına taş koyan olmayın. Rolünüz ve misyonunuz ne olursa olsun ama yüzünüz hep Türk Milletinden yana olsun! Bizden size hatırlatılması.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın