ABD yangın yerine döndü! Washington’a bin 500 muhafız daha sevk edildi

Dün akşam başkent Washington DC’de görev alan 1.300 ulusal muhafıza ek olarak, birçok eyaletten 1.500 muhafızın daha kente intikal edeceği duyuruldu.
Siyahi George Floyd’un Minnesota eyaleyinde gözaltına alınırken polis şiddetiyle ölmesi üzerine başlayan protestoların sekizinci gününde ABD yönetimi, birçok şehri ulusal muhafızlar ile tahkim ediyor.
BİRÇOK EYALETTE ON BİNLERCE ULUSAL MUHAFIZ GÖREVDE
Barışçıl protestoların kısa sürede yağma ve şiddet olaylarına dönüşmesi üzerine başta başkent Washington olmak üzere birçok eyalette, on binlerce ulusal muhafız görevlendirildi.
WASHİNGTON’A 1.500 ULUSAL MUHAFIZ DAHA
Alınan bu tedbirlerle ilgili basın toplantısı düzenleyen Ulusal Muhafızlar Bürosu’ndan üst düzey bir yetkili, Washington’da dün akşam 1.300 ulusal muhafızın görev yaptığını, bu akşam itibarıyla Indiana, Güney Carolina ve Tennessee’den 1.500 ulusal muhafızın daha başkentte görev yapacağını söyledi.
100 BİN ULUSAL MUHAFIZIN 45 BİNİ SALGINA KARŞI GÖREVDE
Yetkili, ülke genelinde ise 45 bini koronavirüs ile mücadeleye destek vermek üzere toplam 100 bin ulusal muhafız askerinin görev yaptığı bilgisini paylaştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın