Orhan Bursalı: Ayasofya müze olarak kalmalı

Ayasofya’nın Atatürk döneminde müze yapıldığını ifade eden Orhan Bursalı, statünün değiştirilmesinin doğru olmayacağını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya’nın müze statüsünden çıkarılarak camiye dönüştürülmesi için kurmaylarına talimat verdi. Bu talimat, Ayasofya konusundaki tartışmaların da fitilini ateşledi.  Habertürk canlı yayınında, Ayasofya konusunda verilecek karar masaya yatırıldı. Cumhuriyet gazetesi yazarı Orhan Bursalı, Ayasofya’nın müze olarak kalması gerektiğini savundu.
ATATÜRK DÖNEMİNDE MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Bursalı, “Bir hoşgörü olarak saygının bir simgesi olarak Ayasofya, Atatürk döneminde müzeye dönüştürüldü. Bugüne kadar da bu değişmedi, hep müze olarak kaldı.
“BIRAKALIM MÜZE OLARAK KALSIN”
Ayasofya’yı siyasi hesapların içine sokarak, Ayasofya’nın müzeden çıkarılarak ibadete açılması, Türkiye’nin hoşgörü politikasını terk ettiği olarak görülecektir. Bundan kaçınmamız lazım. Ayasofya bırakalım bizim hoşgörümüzün simgesi olarak, müze olarak faaliyetlerini sürdürsün.” ifadelerini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın