Artık orası da Türk yurdu gibi! Suriye’nin kuzeyinde esnaf Türk Lirasını seçti!

SL’nin rekor değer kaybından sonra Suriye’nin kuzeyinde esnaf ve halk TL kullanmaya başladı.
9 yıldır iç savaşın hakim olduğu ve ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği Esad’ın Suriye’sinde, Suriye Lirası (SL) son aylarda büyük ölçekli değer kayıpları yaşıyor.
SL’nin, iç savaşın başladığı 2011’den bu yana dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 5 bin 900’u buldu.
Kötüye giden ekonomik koşulların getirdiği hayat pahalılığı ise ülkenin güneyindeki Esad rejiminin kontrolündeki bölgelerde de rejiminin protesto edilmesine neden oldu.
TÜRK LİRASI’NA GEÇİŞ
Suriye Geçici Hükümeti Başkanı Abdurrahman Mustafa, Suriye’de yerel para birimi Suriye Lirası’nın (SL) rekor değer kaybından Beşar Esad rejimini sorumlu tutarak, bölge halkının birikimlerini ve alım gücünü korumak amacıyla Türk makamlarıyla görüşmelerini yoğunlaştıklarını ve küçük TL banknotlarının Suriye’nin kuzeyinde açılan PTT şubeleri kanallarıyla piyasaya sürülmeye başlandığını söyledi.
Halep vilayetinde Türkiye’nin kontrolündeki Marea kenti, yerel yönetimin kararıyla Suriye Lirası yerine artık TL kullanıyor.
“İSTİKRAR GETİRECEK”
Kentteki ufak işletmelerde 5, 10 ve 20 TL’lik banknotlar kullanıma sokuldu. Kent esnafı, Suriye para birimine oranla dolar karşısında daha güçlü olan TL’nin yerel ekonomilerine istikrar getireceği görüşünde.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın