PKK’ya yönelik Pençe-Kartal Harekatı’ndan nefes kesen ayrıntılar

Terör örgütü PKK’ya ağır bir darbenin vurulduğu Pençe-Kartal Harekatı’na 25’in üzerinde F-16 ile SİHA’lar katıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri gece yarısı düğmeye basarak terör örgütü PKK’ya yönelik büyük bir operasyon başlattı.
25’TEN FAZLA F-16
Teröristlerin yuvalandığı Kandil, Mahmur ve Şengal’deki bölgelere yönelik düzenlenen hava harekatına 25’in üzerinde F-16 katıldı.
İHA’LAR, HİK UÇAĞI, TANKER UÇAĞI
Harekatta savaş uçaklarının yanı sıra İHA’lar da görev aldı. Bunların yanı sıra havadan ihbar ve kontrol (HİK) uçağı ile tanker uçakları da harekata katıldı.
SİNCAR, KARACAK, KANDİL, ZAP, AVAŞİN BASYAN, GARA VE HAKURK
Harekat kapsamında Sincar, Karacak, Kandil, Zap, Avaşin Basyan, Gara ve Hakurk’ta belirlenen hedefler bir bir vuruldu. Pençe-Kartal Operasyonu kapsamında söz konusu bölgelerdeki 81 hedef kısa sürede imha edildi.
MÜHİMMAT DEPOLARI HAVAYA UÇTU
Uçakların hedefleri vurmasının hemen ardından mağaralarda ikincil patlamaların meydana gelmesi dikkati çekti. Söz konusu patlamaların hedeflerdeki mühimmat ve akaryakıtın isabet almasından dolayı yaşandığı belirlendi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın