Uşak Sisi, kendisi gibi uşak Hafter’e destek için Libya’ya savaş ilan etti!

Mısır’ın darbeci lideri Sisi’nin Libya hakkında yaptığı açıklamalar, iki ülke arasındaki gerilimin yükselmesine neden oldu.
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, ülkenin batısında Hava Kuvvetleri birliklerini ziyareti sırasında, “Mısır ordusunun, gerek duyulması halinde ülke sınırları dışında askeri bir görevde bulunabileceği” mesajını vermişti.
SİSİ’DEN ORDUYA HAZIR OLUN TALİMATI
“Sirte ve Cufra kırmızı çizgidir. Libya’yı Libyalılardan başkası savunmayacaktır. Yardım etmeye ve destek vermeye hazırız.” ifadelerini kullanan Sisi, askerlere, “Sınırlarımız içinde veya gerekirse sınırlarımızın dışında herhangi bir görevi yerine getirmek için hazırlıklı olun.” demişti.
Libya hükümeti, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin Libya’ya askeri müdahale tehdidini savaş ilanı olarak gördüğünü açıkladı.
“LİBYA’NIN EGEMENLİĞİNE TECAVÜZ”
El-Ehrar televizyonuna göre, Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri, “Sisi’nin yaptığı açıklamalar kabul edilemezdir. Bu, Libya’nın egemenliğine tecavüz ve içişlerine apaçık bir müdahaledir.” ifadelerini kullandı.
Libya hükümeti Başkanlık Konseyi Üyesi ve Eğitim Bakanı Muhammed Ammari Zayid, basına yaptığı açıklamada, Libya hükümetinin Sisi’nin açıklamalarını reddettiğini bildirdi. Söz konusu açıklamaların Libya’ya yönelik savaşın ve Kahire’nin Libya’nın içişlerine müdahalesinin bir devamı olduğunu aktaran Zayid, Sisi’nin bu beyanının Libya ulusal güvenliği ve Kuzey Afrika’nın güvenliğine tehdit oluşturduğunu, uluslararası teamüller ve anlaşmaları ihlal ettiğini kaydetti.
Sisi’nin Sirte ve Cufra vilayetinin kendileri için kırmızı çizgi olduğu yönündeki açıklamasına değinen Zayid, şunları söyledi: “Libya sınırları içinde bir kırmızı çizgi yoktur. Hükümet, Libya halkını ve coğrafyasını bölme çabasını reddeder, kimsenin mandasını da kabul etmez. Libya hükümeti, ülkenin tamamında devlet egemenliğini tesis etme ve meşru otoriteye isyanı sonlandırma hakkına sahiptir. Libya, hükümetiyle egemen bir ülkedir. Hiçbir yabancı taraf, Libya’nın halkı, kaynakları, ehliyeti üzerinde hak iddia edemez, birlik ve bağımsızlığını baltalayamaz.” ifadelerini kullandı.
LİBYA HÜKÜMETİ: SAVAŞ İLANIDIR
Libya hükümeti, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin Libya’ya askeri müdahale tehdidini savaş ilanı olarak gördüğünü açıkladı

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın