Bakan Albayrak’tan bankalara uyarı: Yerli üretimi destekleyin

Bakan Berat Albayrak, Cumhuriyet tarihinin en düşük faiz oranıyla başlatılan konutta düşük faiz kampanyasına 133 bin kişinin başvurduğunu bildirdi.
Bankalar Birliği’nin 63. Genel Kurulu’na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi.
Koronavirüs salgınının Türkiye’de baş göstermesiyle yaşanan ekomomik sıkıntıların bir nebze olsun azalmaya başladığını vurgulayan Albayrak, “İktisadi faaliyetteki toparlanmayı güçlü bir şekilde görüyoruz.” dedi.
KONUT KREDİSİNE 133 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURU YAPILDI
Cumhuriyet tarihinin en düşük faiz oranıyla başlatılan konutta düşük faiz kampanyasına ciddi bir başvurunun yapıldığını dile getiren Albayrak, şöyle konuştu:
“Üzerinde çalıştığımız yeni istihdam paketi, önümüzdeki dönemde ekonomideki iyileşme sürecini güçlü bir şekilde resetlemeye devam edecek. Düşük maliyetli konut kredisi 133 bin başvuruyu geçti, 101 binin üzerinde vatandaşımıza 25 milyar TL üzerinde tahsis yapıldı.”
“POZİTİF İŞARETLER VAR”
“Ekonomide toparlanmaya yönelik pozitif işaretler var.” diyen Albayrak, şöyle konuştu:
“Salgın ihracatımızı olumsuz yönde etkilemişti. İhracatta da düzelmeler başladı. Haziran ayının ilk 21 günlük döneminde ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,6 artış gösterdi.”
“EKONOMİK PAKETİ 280 MİLYAR TL’Yİ AŞTI”
Türkiye olarak güzel bir sınav verildiğine dikkat çeken Albayrak, “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi 280 milyar TL’yi aştı. Milli bir şuurla hareket etmenizi bekliyoruz. Türkiye’nin bu süreçten ‘V’ şeklinde bir toparlanma ile çıkarak potansiyel büyümesine yakınsamasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
BANKALARA UYARI: YERLİ ÜRETİMİ DESTEKLEYİN
Bankacılık sektörünün kabuk değiştirmesi gerektiğini dile getiren Albayrak, “Değişim sürecinde bankalar olarak, sizlerin de bazı eski alışkanlıklardan kurtulması ve kabuk değiştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Sizlerden ülkemizin kalkınma hedefleriyle daha uyumlu bir bankacılık yapmanızı bekliyoruz.
Yerli üretim ve ihracatın finansmanına yönelmemiz lazım. Yerli üretimi destekleyin. Merkez Bankası ve BDDK tarafından yapılan Zorunlu Karşılık (ZK) ve Aktif Rasyosu (AR) düzenlemelerinin etrafında dolaşmak, rasyoyu tutturmak için etrafta dolaşan bazı kurumlar veya işlemler duyuyoruz.
Bunlardan kaçınmak lazım. Düzenlemelere samimiyetle uyum sağlamaya çalışmamız ve düzenlemelerin ruhuna uygun hareket etmemiz lazım. Amacımız üzüm yemek. Hep birlikte üzüm yiyelim. Düşüncelerimizi net ve şeffaf bir şekilde paylaşıyoruz. Her adımın destekçisi olacağız.” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi fahiş fiyatları boykota!

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın