Başkan Erdoğan: Ülkemiz çok ciddi bir sıçramanın eşiğinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her bir işçimizin kazanılmış hakkını korumak bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak en başta gelen görevimizdir” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü’nden ‘Ergene Çevre Koruma Projesi, Derin Deşarj Hattı B Tüneli Işık Göründü Merasimine video konferansla katıldı.
“HER BİR İŞÇİMİZİN HAKKINI KORUMAK…”
Burada yaptığı açıklamalarda kıdem tazminatı tartışmalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her bir işçimizin kazanılmış hakkını korumak bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak en başta gelen görevimizdir” ifadelerini kullandı.
TÜRK-İŞ’İN TEHDİDİ
Bilindiği üzere Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatıyla ilgili çalışmanın Meclis’e gelmesi durumunda genel grev başlatacaklarını söylemişti.
“AMACIMIZ, İŞÇİLERİMİZİN HAKLARINI KALICI VE GARANTİLİ BİR SİSTEME BAĞLAMAK”
Erdoğan, kıdem tazminatıyla ilgili diğer açıklamaları şöyle devam etti: “Bugünlerde birileri aynı senaryoyu tedavüle sokmayı amaçlıyor. Asılsız dedikodular yayılıyor.
Biz işverenlerin ve çalışanların sorunlarına köklü çözümler getirmeye çalışıyoruz. Kıdem tazminatı konusu da bunlardan biridir.
Her bir işçimizin kazanılmış hakkını korumak bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak en başta gelen görevimizdir.
Amacımız işçilerimizin haklarını kalıcı ve garantili bir sisteme bağlamaktır.
Sendikalar gelin bir araya kendi aranızda halledin, halledemeyip bunu eğer kabine halletsin diyorsanız burada art niyet vardır.
Niye kendi aranızda bunu halledemiyorsunuz? Ondan sonra bizleri zor duruma düşürmek mi istiyorsunuz?”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına, “Bölgedeki yerel yönetimler maalesef senelerce bu havzanın (Ergene) korunması konusunda gereken hassasiyeti göstermedi.” sözleriyle devam etti.
“KÖTÜ GİDİŞATI DURDURMAK İÇİN ERGENE HAVZASI PLANI’NI DEVREYE ALDIK”
“Biz kötü gidişatı durdurmak için Ergene Havzası Eylem Planı’nı devreye aldık.” ifadesini kullanan Erdoğan, “1 milyon 238 bin dekar alanı sulayacak, 25 sulama projesinen 24’ü hizmete girdi.” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ergene 1 ve Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi arıtma tesislerinin de önümüzdeki ağustos ayında faaliyete başlayacağını söyledi.
Erdoğan, “(Tünel açma makineleri) Türkiye, dünyada bu makineleri üretebilen 8 ülkeden biridir.” dedi.
“AVRUPA’NIN EN BÜYÜK ÇEVRE PROJELERİNDEN BİRİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
“İlgili tüm kamu kurumlarının dahil olduğu bu planı (Ergene Havzası Eylem Planı) yaklaşık 2,5 milyar liralık bir harcamayla ve kararlılıkla hayata geçirdik.” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Projenin (Ergene) diğer tünelinin de tamamlanmasıyla Avrupa’nın en büyük çevre projelerinden birini hayata geçireceğiz.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ergene 2 Organize Sanayi Bölgesi Arıtma Tesisi’ni de inşallah bu sene içinde tamamlayacağız.” ifadesini kullanarak, “Yaptığımız bu yatırımlarla Ergene Nehri’nin su kalitesini önemli ölçüde iyileştirecek ve suyun temiz akmasını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.
“ÜLKEMİZ ÇOK CİDDİ BİR SIÇRAMANIN EŞİĞİNDE”
Sanayi tesislerinin büyük bir kısmının salgın döneminde de üretimlerini sürdürdüğünü belirterek, “Salgın sürecindeki kayıplarımızı kısa sürede telafi edebileceğimize inanıyorum.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tüm öncü göstergeler, ülkemizin çok ciddi bir sıçramanın eşiğinde olduğuna işaret ediyor.” ifadelerini kullandı.
“Yatırımdan, üretimden, büyümeden, istihdamdan asla taviz vermeden hedeflerimize doğru yürümekte karalıyız.” diyen Erdoğan, “Mart ayında başlayan, nisanda tüm ağırlığıyla süren, mayıstan itibaren yavaşlayan bu salgın sürecindeki kayıplarımızı kısa sürede telafi edebileceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın