AB, Rusya’ya yaptırımları 6 ay daha uzattı!

Avrupa Birliği’nin Rusya’ya uyguladığı ekonomik yaptırımlar 6 ay uzatıldı. Avrupa Birliği (AB), Rusya’ya uyguladığı ekonomik yaptırımların süresini 6 ay uzatma kararı aldı.
AB Konseyi, Rusya’nın Ukrayna’yı istikrarsızlaştırması nedeniyle AB’nin uyguladığı ekonomik yaptırımların 31 Ocak 2021’e kadar uzatılması kararı alındığını açıkladı.
AB, RUSYA’YA YAPTIRIMLARI 31 OCAK’A KADAR UZATTI
Yaptırımlarla Rusya’nın, petrol ve gaz sektörlerinde kullanılan bazı teknolojileri AB ülkelerinden alması kısıtlanıyor.
Ayrıca, Rus kamu bankaları, Avrupa’da finans sektöründen dışlanıyor. Özellikle ticaret ve yatırımlara yönelik kısıtlamaları içeren yaptırımlar her 6 ayda bir uzatılıyor.  Uzatılan ekonomik yaptırımlar uyarınca AB üyesi 28 ülke, Rusya’ya silah satışı da yapamıyor.  Rusya, Mart 2014’te Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol şehrini yasa dışı ilhak etmişti.
KIRIM NEDENİYLE EKONOMİK YAPTIRIMLAR UYGULANMAYA BAŞLANMIŞTI
Kırım’ın Rusya tarafından ilhak edilmesi ve Ukrayna’nın doğusunda çıkan olaylardan sonra AB, ABD ve bazı ülkeler Rusya’ya ekonomik yaptırım uygulamaya başlamıştı. AB’nin mal varlığı dondurma ve seyahat yasağından oluşan ilave yaptırımları da pek çok Rus ve ayrılıkçı üst düzey görevliyi kapsıyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın