İran, Trump’ın tutuklanmasını istedi, İnterpol dikkate almadı!

İran, Kasım Süleymani’nin öldürülmesinden sorumlu tuttuğu ABD Başkanı Trump’ın tutuklanması için İnterpol’e başvuru yaptı.
İran ve ABD’yi savaşın eşiğine getiren suikastin üzerinden yaklaşık altı ay geçti. Tahran yönetimi, bugün konuyla ilgili bir hamle yaptı. İran hükümeti, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani suikasti nedeniyle, ABD Başkanı Donald Trump hakkında tutuklama kararı çıkardı.  Hükümet ayrıca, uluslararası polis teşkilatı Interpol’den Trump’ın yakalanması için yardım istedi.
TRUMP, CİNAYET VE TERÖR SUÇLAMALARIYLA KARŞI KARŞIYA
İran yarı resmi ISNA haber ajansının haberine göre; Tahran savcısı Ali Alqasimehr, pazartesi günü yaptığı açıklamada, başta ABD Başkanı Donald Trump olmak üzere, 3 Ocak’ta General Kasım Süleymani’nin ölümüne yol açan silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısında dahli olan 30’dan fazla kişinin “Cinayet ve terör suçlamalarıyla” karşı karşıya olduğunu belirtti.
Alqasimehr, Trump dışındaki suçlular ve onlara yöneltilen suçlamalar hakkında bilgi vermezken, cumhurbaşkanlığı sona erdikten sonra bile Trump hakkındaki kovuşturmanın devam edeceğini vurguladı.
INTERPOL DİKKATE ALMADI
İnterpol Sözcüsü, İran’ın ABD Başkanı Trump’a kırmızı bülten çıkarma başvurusunu dikkate almadıklarını açıkladı.
NE OLMUŞTU?
İran Devrim Muhafızları’nın Kudüs Gücüne komuta eden General Kasım Süleymani, 3 Ocak’ta Bağdat Uluslararası Havalimanı yakınında ABD tarafından gerçekleştirilen SİHA saldırısında öldü. İran ise saldırıya, Irak’taki Amerikan birliklerini hedef alan balistik füze saldırılarıyla yanıt verdi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın