Milli uydu 2022 yılında uzaya ulaştırılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu “İlk yerli ve milli uydumuz Türksat 6A 2022 yılında uzaya göndereceğiz” dedi.
Cumhuriyetin 100’üncü yılına az bir zaman kala, Türkiye yerli ve milli teknolojide hızla ilerlemeye devam ediyor…
Türkiye’nin ilk yerli ve milli uydusu Türksat 6A’nın mühendislik modeline ilişkin üretim ve entegrasyon faaliyetleri büyük oranda tamamlandı.
Buna ek olarak uydunun uçuş modelinde de entegrasyon faaliyetleri başladı.
Proje kapsamında ‘ısıl yapısal yeterlilik’, ‘mühendislik’ ve ‘uçuş’ olmak üzere 3 model üretilecek.
Ku-bant faydalı yük kapasitesine sahip Türksat 6A uydusuyla Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarına geniş bant internet, televizyon yayını, noktadan noktaya veri transferi ve GSM hizmetleri verilmesi planlanıyor.
2022’DE UZAYDA
Bu kapsamda Türkiye’nin ilk yerli ve milli uydusu Türksat 6A’nın uzayla buluşacağı tarih belli oldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Türkiye’nin ilk yerli ve milli uydusu Türksat 6A’nın 2022 yılında uzaya yollanacağını açıkladı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın