Kötü müttefik teknoloji sahibi eder! Türkiye’nin F-35’leri ABD’ye devredildi

Üreticileri aralarında Türkiye’nin de olduğu F-35 savaş uçaklarından Türk Hava Kuvvetleri için üretilen 8 adeti, ABD Hava Kuvvetleri’ne verildi.
Rus yapımı hava savunma sistemlerinin Türkiye tarafından alınmasıyla ABD, Türkiye’nin parasını ödediği ve satın aldığı F-35 programından çıkardı.
Geçtiğimiz günlerde ABD Senato komitesi, ABD Hava Kuvvetleri’ne, Türkiye için üretilen sekiz adet F-35A uçağını modifiye etme yetkisi vermişti.
Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) Programı kapsamında Türk Hava Kuvvetleri için üretilen sekiz adet F-35A Lightning II uçağı, ABD Hava Kuvvetleri envanterine devredildi.
BOYAMALARI DEĞİŞTİRİLDİ
Bu kapsamda Lockheed Martin tarafından Türk Hava Kuvvetleri için üretilen ancak S-400 tedariki bahanesiyle uygulanan ambargo sebebiyle Türkiye’ye gelemeyen ve 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’na konuşlandırılamayan F-35A uçakları, boyamaları değiştirilerek ABD Hava Kuvvetleri envanterine alındı.
TÜRKİYE’NİN ADI SİLİNDİ
F-35 savaş uçağının ana yüklenicisi olan ABD’li Lockheed Martin şirketi, geçtiğimiz hafta tepki çekici bir karara imza atmış, F-35 savaş uçağı ile ilgili olarak açılan web sitesinde bulunan “Küresel Katılımcılar” listesinden Türkiye’nin adını silmişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın