Türkiye, Çukurca şehitlerine ağladı! Şehitlere son veda!..

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen füze saldırısında şehit olan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Emre Büyükyıldırım ve Mustafa Ahmet Demir memleketlerinde toprağa verildi.
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde PKK’lı teröristlerce üs bölgesine yapılan füze atışı sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Emre Büyükyıldırım ve Piyade Er Mustafa Ahmet Demir, memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandı.
Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’ndaki törenin ardından Büyükyıldırım’ın cenazesi, Malatya Şehir Mezarlığı’na getirildi. Buradaki işlemlerinin ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında katafalka konuldu.
ŞEHİDİN ANNESİ AYAKTA DURMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİ…
Şehidin babası Latif Büyükyıldırım, törene rahatsızlığı nedeniyle sağlık ekiplerinin refakatinde tekerlekli sandalyede katılırken annesi Münevver Büyükyıldırım’ın ise ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.
Emre Büyükyıldırım’ın annesi Münevver ve eşi Zeynep Büyükyıldırım ile kardeşleri ve yakınları şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.
Törende vatandaşlar tekbir getirerek, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” sloganı attı.
HAİN TERÖR ÖRGÜTÜ BİR KEZ DAHA LANETLENDİ
İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan şehidin naaşı, buradaki şehitlikte toprağa verildi.
Cenaze törenine; şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mahmut Altun, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve çok sayıda kişi katıldı.
Şehidin, bir süre önce nikahları kıyılan Zeynep Büyükyıldırım ile eylülde yapılacak düğün töreni ile dünyaevine girmeyi planladığı öğrenildi.
ŞEHİT ATEŞİ KARAMAN’A DA DÜŞTÜ
Emre Büyükyıldırım’ın memleketi Malatya’da toprağa verilmesinin ardından diğer şehidimiz Mustafa Ahmet Demir de Karaman’da düzenlenen cenaze töreninin ardından gözyaşları arasında defnedildi.
Şehit Demir’in naaşı, askeri uçakla ilk olarak Konya’ya, buradan da defnedilmek üzere karayolu ile Karaman’ın Başyayla ilçesine bağlı Bozyaka köyüne getirildi.
Şehidin cenazesi helallik alınmak üzere babasının evine son kez getirildi.
Cenazenin baba ocağına getirilişi sırasında ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.
Şehit Mustafa Ahmet Demir’in de Emre Büyükyıldırım gibi yakın zamanda evlilik hazırlığı yaptığı öğrenildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Fitch Ratings, Türkiye Varlık Fonu’nun kredi notunu artırdı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın