MİT’in İstanbul’daki akıllı kalesi hizmete açıldı!

Akıllı bina olarak inşa edilen yapı, her türlü kara ve hava saldırılarına karşı koyabilecek bir tahkimata sahip.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı Yeni Hizmet Binası, bugün yapılan törenle hizmete açıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.00’te Maslak’ta düzenlenen açılış törenine katıldı. MİT’in en önemli ünitelerinden biri olduğu belirtilen İstanbul Bölge Başkanlığı binasının, giderek büyüyen personel kapasitesi ve artan faaliyet alanlarını karşılayacak düzeyde olduğu belirtildi.
“İSTANBUL’DA TERÖR ÖRGÜTLERİNİN EYLEM YAPMA HAYALİ SINIRLANDIRILDI”
Cumhurbaşkan’ı Recep Tayyip Erdoğan Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdiği konuşmasında MİT’in İstanbul’daki binasının öneminden bahsetti. Erdoğan yaptığı açıklamada “Tüm teknik donanımları ile İstanbul ve Ankara bu süreçteki yükü hafifletecek. MİT’in İstanbul’daki ağırlığı artacak. İstanbul’da terör örgütlerinin eylem yapma hayali büyük ölçüde sınırlandırıldı. İstanbul Bölge Başkanlığından çok büyük başarı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
ANA KARARGAHTAN SONRA İKİNCİ AÇILIŞ
Söz konusu inşaatın, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın fiziksel imkanlarını, istihbarı kapasitesiyle uyumlu hale getirme hedefi çerçevesinde Ocak 2020’de açılışını yaptığı ana karargah binasından sonra ikinci önemli açılış olduğu ifade edilirken, teşkilatın projeyi tasarlarken, tarihin her döneminde stratejik öneme sahip olan İstanbul’un istihbari çalışmalar açısından oynadığı rolü dikkate aldığı kaydedildi.
AKILLI BİNA OLARAK İNŞA EDİLDİ
Ankara’daki “KALE” adlı binaya benzer şekilde yatay bir mimari ile inşa edilen binada, kompartımantasyon ve koordinasyon dengesi azami düzeyde gözetilerek, ortak çalışmalar amacıyla çok sayıda toplantı salonu tasarlandı.
Modern ve akıllı bir bina olarak inşa edilen yapıda, yerleşke içinde geniş bir konferans salonu, atış poligonu ve spor merkezleri de bulunuyor. Öte yandan, MİT İstanbul Bölge Başkanlığı Hizmet Binası’nın maksimum güvenliği sağlayacak şekilde tasarlandığı ve her türlü kara ve hava saldırılarına karşı koyabilecek bir tahkimata sahip olduğu da bildirildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın