Aziz Dağtekin: Sistem değişmeli en düşük emekli maaşı 2.324 TL olmalı

Taban aylık ödemesinin bin 500 liraya yükseltilmesi emeklileri sevindirirken, Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Başkan Adayı Aziz Dağtekin’den “Her yılın başında asgari emekli aylığı hesaplansın. Asgari ücrete eşitlensin’” çağrısı geldi.

Bu yıl yaklaşık 650 bin emekliye taban aylık zammı geldi. Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında emeklilerin en düşük maaşı bin liradan bin 500 liraya yükseltildi. Bu hamle emeklileri sevindirirken, diğer emeklileri de üzdü. Uygulanan sistemin eşitlik ilkesine aykırılık gösterdiğini dile getiren Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şubesi Başkan Adayı Aziz Dağtekin hükümete yaptığı çağrıda şunları söyledi:

“Maaş hesaplama sistemi derhal değiştirilmelidir. Emeklinin gelir seviyesi yaşanabilir bir seviyeye çıkarılmalıdır. Emekli aylıkları hesaplanması asgari ücret gibi yılda bir yani  her yıl başında asgari emekli aylığı hesaplanmalıdır. Taban emekli aylığı asgari ücret seviyesine yükseltilmeli. Bu talebimiz gerçekleşirse emeklilerin en düşük taban maaşı bu yıl için 2.324 lira olabilecek.”

Yaptığı bu çağrıya bütün emeklilerin destek vererek, gerçek anlamda kamuoyu oluşturulmasını istediklerini dile getiren Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Başkan Adayı Aziz Dağtekin,” Çağrımız bütün emeklilerimizin son dönemlerini geçim kaygısından uzak insanca yaşamalarını sağlamak, onların sıkıntılarını en iyi bildiğimizden dolayı sesi olmaktır. Başkaca bir hesabımız yoktur.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın