Miço istedi, Merkel Başkan Erdoğan’ı aradı!

Erdoğan ile Merkel arasındaki görüşmenin ana gündem maddesi, Doğu Akdeniz oldu. Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin çözümden yana olduğunun altını bir kez daha çizdi ve diyalog ile sorunların çözülebileceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Merkel telefonda görüştü. Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi yalnız bırakmak isteyen ülkeler bir araya gelerek çeşitli anlaşmalara imza atarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda bölgedeki dik duruş devam ediyor.
MİÇOTAKİS İSTEDİ, MERKEL ARADI
Türkiye’nin bölgede yumruğunu masaya vurması, Yunanistan’da büyük endişeye neden oldu. Çeşitli ittifak arayışlarına giren Yunanistan, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in aracı olmasını istedi.  Süreç devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Merkel arasında bir görüşme gerçekleştirildi.
İki liderin görüşmesinin ana maddesi, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler oldu. Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin çözümden yana olduğunun altını bir kez daha çizdi ve diyalog ile sorunların çözülebileceğini söyledi.
KAZAN KAZAN FORMÜLÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “Doğu Akdeniz’de çözümün yolu diyalog ve müzakeredir. Sağduyu ve aklıselimle hareket edilirse, herkesin hakkını koruyan, kazan-kazan temelli bir formül bulunabilir. Biz asla gereksiz macera peşinde değiliz, gerilim de aramıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Belediye başkanının kızı başkan yardımcısı yapıldı

Yerel seçimlerin ardından CHP’li belediyelerde üst düzey akraba atamaları dikkat çekiyor. Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı …

Bir yanıt yazın