İsrail, Filistin’in Arap ülkeleri ile barışa ilişkin vetosunu kırdı!

BAE ile anlaşan İsrail Başbakanı, sırada başka Arap ülkelerinin olduğunu belirterek, “Başka Arap ülkeleri de bizimle normalleşme anlaşması yapacak.” dedi.
Netanyahu: Başka Arap ülkeleri de bizimle normalleşecek. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile normalleşmenin ardından yeni anlaşmaların sinyalini verdi. Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, “İsrail, Filistin’in Arap ülkeleri ile barışa ilişkin vetosunu kırdı.” ifadesini kullandı.  BAE vatandaşı iş insanlarının İsrail’e çok fazla yatırım yapmayı istediğini ileri süren Netanyahu, şunları kaydetti: “Bu, İsrail için büyük müjdeleri beraberinde getiren tarihi bir anlaşmadır. Barış karşılığında barış yaptık, meyve verecek muazzam bir barış karşılığında barış yaptık.”
“BAŞKA ARAP ÜLKELERİ DE BİZİMLE ANLAŞACAK”
İsrail’in Arap dünyasıyla barış sağlamaya kararlı olduğunu vurgulayan Netanyahu, şu ifadeleri kullandı:
“Gerçek şu ki, Arap dünyasıyla barışı sağlamaya kararlıyız ve Filistinlilerin diğer Arap ülkeleriyle barışın ilerlemesi konusundaki vetosunu iptal ettik. Başka Arap ülkeleri de bizimle normalleşme anlaşması yapacak.”
ÜLKE İSMİ VERMEDİ
Ancak Netanyahu, İsrail’le normalleşme anlaşması yapacağını ileri sürdüğü ülkelerin isimlerini belirtmedi.
Filistin yönetimi, Arap ülkelerinden “toprak karşılığında barış” ilkesi çerçevesinde İsrail ile bir normalleşmeye gitmelerini istiyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye 23 Nisan’ın 104. yılını coşkuyla kutluyor!

Kurtuluş Savaşı’nın fitili ateşleyen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasını sağlayan Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal …

Bir Cevap Yazın