Bitlis’te yiğit bir anne, oğlunu PKK’nın elinden kurtardı

İHA’ların yerini tespit ettiği terörist, ikna yöntemiyle terör örgütü PKK’nın elinden alındı.Bitlis’te anne, oğlunu terör örgütü PKK’nın elinden kurtardı. Bitlis’in kırsal bölgesindeki teröristin yeri, İnsansız Hava Aracı (İHA) ile tespit edildi.
Durum, Bitlis İl Jandarma Komutanlığı’na bildirilerek, teröristin kimliği belirlendi.  Daha sonra teröristin annesine haber verildi. Anne, ticari bir araçla ormanlık alana getirildi.
OĞLUNU İKNA ETTİ
Araçtan inerek oğlunun bulunduğu noktaya küçük oğlu ile birlikte yürümeye başlayan anne, D.A.’nın yanına ulaştı.
Bir süre D.A. ile konuşan anne, oğlunu ikna etmeyi başararak, terör örgütü PKK’nın elinden kurtardı. D.A., jandarma ekiplerine teslim oldu.
“DEVLETİ YANLIŞ TANITTILAR”
Anne, “Allah devletimize zeval vermesin. Böyle bir şeyi gerçekten beklemiyorduk. Devleti ve jandarmayı bugüne kadar hep yanlış tanıtmışlar bize. Bizi hep korkuttular ama bugünden itibaren artık herşey çok değişti.” dedi.
“BEYNİMİZİ YIKADILAR”
Esaretten kurtulduğunu belirten D.A. “Bugün benim yeniden doğduğum gündür. Hayata yeniden başladım. Güvenlik güçlerini hep düşman olarak görüyordum, çünkü terör örgütü bize bunu hep böyle anlattı, beynimizi yıkadı.” diye konuştu.  D.A., annesinin yıllarca gözyaşı döktüğünü belirterek, “Başka annelerin daha fazla gözyaşı dökmemesi için elimden ne geliyorsa, yapmaya hazırım.” ifadesini kullandı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın