Türkiye’den ABD’ye ambargo yanıtı:Müttefik gibi davran garantörlük hakkımızı kullanırız

Türkiye, ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne silah ambargosunu kaldırma kararına tepki gösterdi. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de başta Yunanistan ve Güney Kıbrıs’la yaşadığı gerilim devam ederken, ABD’den şaşırtan bir hamle gelldi.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Güney Kıbrıs lideri Anastasiadis’i arayarak ambargonun kaldırıldığını söyledi.33 yıllık ambargonun kaldırılmasına Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi.
“MÜTTEFİKLİK RUHUYLA DA BAĞDAŞMAMAKTADIR”
Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) yönelik silah ambargosunun kaldırılması yönünde açıkladığı kararın, adadaki iki halk arasındaki eşitliği ve dengeyi yok saydığı bildirildi.
Bu kararın, Kıbrıs meselesinin çözüme kavuşturulması yönündeki çabaları olumsuz etkileyeceğinin de muhakkak olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Doğu Akdeniz’de gerginliğin azaltılması amacıyla çaba harcanan bir dönemde, ABD’nin bölge barış ve istikrar ortamını zehirleyen bu tür bir kararın altına imza atması müttefiklik ruhuyla da bağdaşmamaktadır. ABD’nin bu kararını gözden geçirmesini, bölgede barış ve istikrarın tesisi için mevcut çabalara destek vermesini bekliyoruz. ksi takdirde Türkiye, garantör ülke olarak, hukuki ve tarihi sorumluluğuna uygun olacak şekilde Kıbrıs Türk halkının güvenliğini garanti altına alacak gerekli mukabil adımları kararlılıkla atacaktır.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın