HDP önündeki evlat nöbeti eylemine bir aile daha katıldı

Evlat nöbeti eyleminde 1 yıl geride kalırken, eyleme yeni katılan baba “Bir tek oğlum var, onu da benden aldılar” dedi.
Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binası önünde başlatılan oturma eylemi 1’inci yılını geride bırakırken, bir aile daha eyleme katıldı.  Muş Malazgirt’ten gelen baba Mehmet Zeki Budak, 6 yıl önce kandırılarak dağa götürülen oğlu Yusuf Budak için oturma eylemi yaptı.  Baba Budak, buradaki ailelerin eylemini gördüğünü ve bu yüzden gelip tek evladı olan Yusuf’u terörün elinden alıp torun sahibi olmak istediğini söyledi.
“HER KAPI YÜZÜME KAPANDI”
Budak, “Her türlü kapıyı çaldım yüzüme kapandı. Her türlü kapıya gittim kovuldum. Çünkü onlardan yana olmadığım için kovuldum. Benim son çarem devletimdir, vatanımdır, polisimdir, Cumhurbaşkanımdır, milli güvenliğimdir. Oğlumu HDP’den istiyorum, oğlumu da almadan buradan başka bir yere gitmiyorum.” dedi.
“OĞLUMU GÖRMEK İSTİYORUM”
“Bir tek oğlum var, onu da benden aldılar.” diyen Budak, şöyle devam etti: “6 yıldır ben bayram yapmıyorum. Eşimin gözleri kör oldu. Oğlum şuan 28 yaşında, ben oğlumu görmek istiyorum, evlendirmek istiyorum. Dede olmak istiyorum, benim de hakkımdır. İnşallah Allah bu acıyı onlara nasip etsin.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Ekointernet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kamu bankalarına promosyon müracaatında ilk günde beş yüz 46 bin başvuru

Kamu bankalarının emekli promosyonlarını artırmasının ardından ilk günden başvuru rekoru kırıldı. Promosyon başvurularının ilk gününde …

Bir yanıt yazın